Корисно

Заготуємо аджику: українські варіації на кавказьку тему

Заготуємо аджику: українські варіації на кавказьку тему

Смак будь-якої страви, тих самих макаронів чи каші, можна урізноманітнити за допомогою соусів. І зараз саме час подбати про цю кулінарну паличку-виручалочку. Адже все, що потрібно для заготування на зиму гострих соусів, вже дозріває.

Троянда в букеті: як вибрати і зберегти

Троянда в букеті: як вибрати і зберегти

Квіти — товар ніжний, вибагливий, капризний. І вибирати їх важко: часто начебто і якісну квітку купував, а додому приносиш геть зів’ялу. Як вибирати цей чудовий, але ж товар?

Консервуємо огірки та кабачки, звично й не дуже

Консервуємо огірки та кабачки, звично й не дуже

Колись сталося так, що пригощалися гості й нахвалювали смачні хрумкі консервовані огірочки. І дуже здивувалися, як дізналися, що це були кабачки. Про схожість і відмінність у консервуванні цих овочів — далі.

«Рідкий компост» — визріває швидко і діє ефективно

«Рідкий компост» — визріває швидко і діє ефективно

Компост — чудове добриво, яке має низку переваг. І один недолік — «зріє» він довго. Але можна отримати засіб, що не поступається класичному компосту, за два тижні. Ділимося його рецептом.

Час катарувати виноград: планова літня операція для куща

Час катарувати виноград: планова літня операція для куща

Виноградний кущ повноцінно «годується» через корені, що ростуть углиб, тобто основні й серединні. Але є й так звані росяні корені, розташовані близько до поверхні ґрунту, неглибоко. І саме вони — об’єкт операції з чудернацькою назвою катарування.

Свої кролі — з чого почати

Свої кролі — з чого почати

Найдоступніший варіант для початківців-кролівників — придбати в травні-червні молодих кроликів, виростити їх за літо, використати надлишок (з гірших) на м’ясо, а у вересні залишити 3–4 кращих самиць і самця.

Гаспачо: томатний супчик зі спекотної Іспанії

Гаспачо: томатний супчик зі спекотної Іспанії

Якщо ви не боїтеся експериментувати на кухні, тоді ця страва – для вас. Зустрічайте: холодний овочевий суп гаспачо.

Гострі страви для здоров'я: які приправи мають корисні властивості

Гострі страви для здоров'я: які приправи мають корисні властивості

Приправи роблять наше життя не таким прісним. І думка про їх шкідливість не завжди відповідає дійсності. Подеколи вони можуть бути навіть дуже корисними.

Як жити з низьким тиском

Як жити з низьким тиском

Кажуть, що гіпертонік проживає яскраве, але коротке життя, а гіпотонік — навпаки, довге але тьмяне. Але це не означає, що на знижений тиск можна не звертати увагу чи що він є нешкідливим. Отже, поговоримо про гіпотонію.

Посадіть йошту — не пошкодуєте!

Посадіть йошту — не пошкодуєте!

Йошта — гібрид смородини з аґрусом. Поряд з іншими ягідними кущиками її саджанці мають вигляд справжніх красенів: сильнорослі, без жодної плямочки на корі й листі.