Рецепти

Харчо – гарячий привіт з Грузії

Харчо – гарячий привіт з Грузії

Харчо – це традиційна грузинська страва, яка відома і в нашій країні.

Вінегрет – історія салату-іноземця

Вінегрет – історія салату-іноземця

Огірочки замариновані, капустка заквашена, а це значить, що на столі все частіше з’являтиметься улюблений багатьма салат вінегрет.

Фрикадельки: маленькі кульки із секретом

Фрикадельки: маленькі кульки із секретом

Маленькі і смачненькі – це все вони, м’ясні фрикадельки. А що ще ви про них знаєте?

Сало: його любить не тільки Україна

Сало: його любить не тільки Україна

Українську кухню неможливо уявити без борщу, вареників і... сала. Історія його появи як самостійної страви доволі цікава: виявляється, сало – багатонаціональний продукт.

Варення, джем, конфітюр і повидло - рай для ласунів

Варення, джем, конфітюр і повидло - рай для ласунів

Від однієї тільки згадки про улюблені з дитинства смаколики стає солодко на душі. А чи знаєте ви, чим вони відрізняються?

М’ясо — не рослина, але має дозріти

М’ясо — не рослина, але має дозріти

Традиційно осінь — час, багатий на м’ясні страви. І не всі купуватимуть м’ясо в магазині чи на ринку.

Юшка - страва справжнього рибалки

Юшка - страва справжнього рибалки

Яке це задоволення – їсти духмяну юшку, приготовану з тільки-но спійманої риби. А найцікавіше, що колись перша юшка була зовсім інакшою.

Лечо на зиму: 3 рецепти з маминого записника

Лечо на зиму: 3 рецепти з маминого записника

Звичайно, такі консерви можна купити — зараз на полицях магазинів вони представлені в асортименті. Але ж домашні смачніші, та й щодо їх якості сумніву не буде.

А наостанок законсервуємо...

А наостанок законсервуємо...

Коли надворі вже справжня осінь і з городу все прибрано, часто утворюються залишки овочів, які і викинути шкода, і як використати — не завжди зрозуміло. Тут і зелені помідори, і солодкий перець — кривулястий і трохи підв’ялий, і трохи пошкоджені цибуля й коренеплоди... Словом, чудова сировина для заготовок.

Яблучний сидр - напій філософів та веселунів

Яблучний сидр - напій філософів та веселунів

Апфельвайн у Німеччині, Еппл Джек в Америці, та сидр – майже в усьому світі.