Рецепти

Заготуємо аджику: українські варіації на кавказьку тему

Заготуємо аджику: українські варіації на кавказьку тему

Смак будь-якої страви, тих самих макаронів чи каші, можна урізноманітнити за допомогою соусів. І зараз саме час подбати про цю кулінарну паличку-виручалочку. Адже все, що потрібно для заготування на зиму гострих соусів, вже дозріває.

Консервуємо огірки та кабачки, звично й не дуже

Консервуємо огірки та кабачки, звично й не дуже

Колись сталося так, що пригощалися гості й нахвалювали смачні хрумкі консервовані огірочки. І дуже здивувалися, як дізналися, що це були кабачки. Про схожість і відмінність у консервуванні цих овочів — далі.

Гаспачо: томатний супчик зі спекотної Іспанії

Гаспачо: томатний супчик зі спекотної Іспанії

Якщо ви не боїтеся експериментувати на кухні, тоді ця страва – для вас. Зустрічайте: холодний овочевий суп гаспачо.

Гострі страви для здоров'я: які приправи мають корисні властивості

Гострі страви для здоров'я: які приправи мають корисні властивості

Приправи роблять наше життя не таким прісним. І думка про їх шкідливість не завжди відповідає дійсності. Подеколи вони можуть бути навіть дуже корисними.

Оладки бувають різними, але завжди смачними

Оладки бувають різними, але завжди смачними

Улітку часто виникає запитання, що робити із залишками врожаю, які не можна переробити або закласти на зберігання. Один з варіантів — приготувати оладки.

Цікаві факти про холодник та рецепти

Цікаві факти про холодник та рецепти

Як з’явився найперший холодник, точно невідомо. Деякі історики припускають, що освіжаючу юшку на Русі почали готувати після введення християнства. Є літописи, в яких йдеться про те, що князь Володимир у 989 році наказав роздати селянам «їжу, мед і квас».

Черемша на вашому столі

Черемша на вашому столі

Про кропиву й щавель як джерело перших весняних вітамінів знають майже всі. А от про вельмишановну черемшу, яку продають бабусі на базарі, не всі навіть і чули, а за зовнішністю її плутають із щавлем. Черемшу завдяки смаковим якостям використовують у кулінарії — як сиру, так і солону, мариновану або навіть висушену.

Готуємо смачний плов

Готуємо смачний плов

Справжній плов – це не просто каша з м’ясом, це ціла традиція.

Страви з екзотичних рослин

Страви з екзотичних рослин

Пропонуємо вам декілька рецептів страв з поки що екзотичних на нашому столі продуктів — магнольду, дайкона, лобо та катрану.

Фаршируємо все!

Фаршируємо все!

Добре-добре, не все. Перші страви, соуси та напої не фаршируватимемо. А всі інші види кулінарних виробів можна приготувати за допомогою цієї технології. Почнемо?