Рецепти

Які макарони корисні для здоров'я

Які макарони корисні для здоров'я

Думка, що від макаронних виробів гладшають, трохи застаріла. Навпаки, «правильні» макарони принесуть тільки користь. Як же розібратися в макаронній рясноті й не помилитися, купуючи їх?

Друге життя черствого хліба: і в кулінарії, і в господарстві

Друге життя черствого хліба: і в кулінарії, і в господарстві

Коли приходять свята, точно визначити, скільки потрібно хліба, буває важко. Тож і утворюються запаси черствого хліба. Викидати його не можна - то великий гріх. А де і як можна його використати?

Галушки — блюдо з історією

Галушки — блюдо з історією

Пам’ятаєте сюжет гоголівської «Ночі перед Різдвом», коли коваль Вакула прийшов порадитися до колишнього запорожця на прізвисько Пузатий Пацюк? Коваль застав його в той момент, коли Пацюк їв галушки – причому якимось чарівним чином галушки самі переносилися йому в рот з тарілки.

Ревінь: користь, шкода і кулінарне застосування

Ревінь: користь, шкода і кулінарне застосування

Навесні нас радує перша зелень на городі – усілякі вітамінні травки. І серед них є така, яку можна і відразу використати, і законсервувати, і ліки з неї виготовити.

Вітамінна зелень на столі: що найбільш корисно

Вітамінна зелень на столі: що найбільш корисно

З приходом весни і довгоочікуваного тепла з’являються ніжні паростки вітамінної зелені, так необхідної людині, щоб поповнити запаси життєвих сил, вичерпаних взимку в організмі. Про користь зелені багато хто чув, але не кожний знає, в чому вона полягає.

Як приготувати правильний шашлик

Як приготувати правильний шашлик

Щоб шашлик радував не тільки ароматом, а й смаком, є кілька секретів у його приготуванні.

Їмо цвітну капусту зі свого городу весь сезон

Їмо цвітну капусту зі свого городу весь сезон

Дуже часто городники, спробувавши виростити цвітну капусту й отримавши перший непоказний урожай, відмовляються від цієї культури. А дарма, адже вирощувати її зовсім нескладно, просто для цього потрібно враховувати деякі особливості.

Фруктова шкірка: їмо, лікуємося, використовуємо в господарстві

Фруктова шкірка: їмо, лікуємося, використовуємо в господарстві

Шкірки від фруктів ми зазвичай відправляємо до сміттєвого кошика. Але не варто поспішати: вони можуть принести користь - і ще яку.

Магія кропиви: корисні страви та вжиток у косметології

Магія кропиви: корисні страви та вжиток у косметології

При слові «кропива» рука сама смикається, ніби обпікся. Та ця рослина може і ніжним шовком горнутися до тіла, і додавати пікантності стравам, і дбати про нашу красу, і ще багато чого.

Продукти в холодильнику: правила зберігання

Продукти в холодильнику: правила зберігання

Серце сучасної кухні – це холодильник. Тож давайте дізнаємось, які саме продукти можна зберігати в ньому, як правильно, а головне - як довго?