Ліки в обмін на голос: харківська поліція розслідує підкуп виборців

31.07.2019 18:02 Вибори
Фото: Радіо Свобода Фото: Радіо Свобода
У Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців.

21 червня під час моніторингу мережі Інтернет було виявлено ряд повідомлень громадян, в яких вони вказували на факт розповсюдження наборів з лікарськими засобами.

Відповідно до інформації, розповсюдженої у соціальних мережах, невідомі роздавали харків’янам коробки з ліками від імені одного з кандидатів у депутати Верховної Ради України.

Громадяни розцінюють це як намагання вплинути на реалізацію виборцями округу № 169 їх виборчого права під час голосування на дострокових парламентських виборах і змусити людей віддати свій голос за певного кандидата.

За даним фактом слідчим Київського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

За даними поліції, з початку передвиборчої кампанії поліцією Харківщини зареєстровано 18 повідомлень про порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України». На даний час тривають перевірки інформацій, викладених у заявах.

Читайте також: Гречка та аптечка: чи дарують, чи агітують?