На хвилі літа: у Харківському районі урочисто відкрили оздоровчий заклад

20.06.2019 13:00 Область Online
Фото: ХРДА Фото: ХРДА
Квести, конкурси, концерти, дискотеки, майстер-класи та лаундж-зона – більш ніж півтисячі дітей цього року відпочинуть у закладі «Лісова галя­вина», що в Харківському районі. 19 червня тут урочисто відкрили першу зміну, більшість відпочивальників отримали безкоштовні путівки.

Сезон дитячого відпочинку на Харківщині в розпалі. Цього року в області працюватимуть 24 стаціонарні заклади, серед яких і позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина», який відкрив свої двері для 582 відпочивальників. Цьогоріч серед загальної кількості дітлахів, які приїхали до табору, 300 отримали безкоштовні путівки від Харківської обласної державної адміністрації, ще 150 дітей оздоровлюються за рахунок місцевих рад Харківського району.

Загалом, за інформацією Харківської районної державної адміністрації, цього року в районі відпочинком і оздоровленням планують охопити дітей не менше, ніж попереднього, – понад 13 тисяч.

Частина з них зможе насолоджуватися літом саме в закладі «Лісова галявина», який працюватиме у три зміни. Відкриття першої зміни для дітей ознаменувалося яскравою подією – Фестивалем футболу, який було організовано за ініціативи голови Харківської обласної федерації футболу Віктора Коваленка в рамках Всеукраїнського соціального проекту «Відкриті уроки футболу». Харківська обласна федерація футболу разом з волонтерами проекту провели спортивні естафети з елементами футбольної гри для учасників фестивалю. Заклад отримав Диплом учасника все­українського проекту та футбольні м`ячі для тренувань.

 

Вітаючи присутніх зі святом, заступник голови облдержадмі­ністрації Анатолій Бабічев побажав дітям гарного відпочинку, приємних емоцій і невичерпного заряду енергії. Він наголосив, що для змістовного дозвілля, розвитку особистості, занять спортом та приємного спілкування тут створені всі умови, та висловив переконання, що для багатьох вихованців закладу цей період стане світлою і радісною подією у житті. На підтвердження цих слів заступник губернатора передав від голови облдержадміністрації Юлії Світличної теп­лі побажання та інвентар для лаунж-зони.

Та на цьому сюрпризи не закінчилися. Протягом усієї зміни для вихованців закладу буде організовано екскурсійні поїздки в різноманітні куточки Харківського району та області, квести, конкурси, концерти, дискотеки та багато інших цікавих подій. Для дітей розроблено унікальні ігрові програми проведення дозвілля, спрямовані на всебічний розвиток особистості та індивідуальних творчих здібностей, тому відпочинок у закладі пропонує різноманітні майстер-класи та спортивні секції.

Для цього «Лісова галявина» тісно співпрацює зі спортивними організаціями – Федерацією футболу Харківської області, КП «Спорт для всіх», ФК «Металіст 1925» та дитячими спортивними школами Харкова. До речі, у таборі розвинута спортивна інфраструктура. Для спортсменів і футболістів тут є майданчик зі штучним покриттям. Функціонує і майданчик для любителів волейболу та баскетболу, на території закла­ду обладнано також спортивно-ігровий комплекс.
За словами директорки ПДЗОВ «Лісова галявина» Юлії Масалітіної, до зустрічі з малими відпочивальниками цього сезону добре підготувалися. Тут відремонтували приміщення душових та вуличні умивальники, облаштували новий дах на павільйон для ігор. На ці цілі з районного бюджету було виділено 1 мільйон 890 тисяч гривень.

Також, за інформацією директорки, діти будуть забезпечені шестиразовим харчуванням, а про їхню безпеку дбатиме цілодобова охорона та медперсонал.

Автор: Марічка Зорянська