Сім’я на контрасті: родина з Харківщини взяла участь у реаліті-шоу

18.12.2018 13:00 Область Online
Фото: Марина Оніщенко/Facebook Фото: Марина Оніщенко/Facebook
Гучні скандали в одній сім’ї і повна ідилія – в іншій. Саме такий контраст подружнього життя побачили телеглядачі у випуску програми «Міняю жінку» за участю родини Оніщенків з Люботина. Ефір з нашими земляками вийшов на екрани минулого понеділка, а «СК» поспілкувався з подружжям, які привідкрили завісу реаліті-шоу та розповіли, що залишилося поза кадром.

«Ви нам підходите»

Павло Оніщенко та його дружина Марина у шлюбі десять років. Родина проживає в Люботині – на батьківщині Марини. Павло – корінний харків’янин, але познайомились вони далеко за межами Харківщини. Доленосна зустріч відбулася близько п’ятнадцяти років тому на Чорному морі. В останній вечір на відпочинку хореограф Марина знайомиться з міліціонером Павлом. Тоді пара проговорила кілька годин, а після того, як хлопець провів дівчину до помешкання, їх спілкування закінчилося. Марина повернулася в рідний Люботин до звичного життя та на час забула про морське знайомство.

Проте, через чотири роки Павло нагадав про себе: він знайшов Марину й відразу заявив, що зовсім скоро вона стане його дружиною. Незабаром так і сталося – вони побралися.
Сьогодні Марина працює фітнес-тренером, її чоловік має власний бізнес і займається громадською діяльністю. За цей час сім’я Оніщенків поповнилася трьома дітлахами – спочатку в пари народився син Семен, йому цього року вже виповнилося дев’ять, через рік доля подарувала ще одного хлопчика – Степана. А п’ять років тому в родині з’явилася й донька Надія.
Наприкінці цього літа Оніщенкам запропонували взяти участь у реаліті-шоу «Міняю жінку», і воно перевернуло звичне життя сім’ї.

– Ще донедавна я вважала, що ніколи не візьму участь у подібному проекті. У принципі, у моєму житті мене все влаштовувало, і часу вільного маю мало. Проте, наприкінці літа мій чоловік прийшов зі звісткою: йому зателефонували з каналу 1+1 та запропонували взяти участь у реаліті, аргументуючи це тим, що за їхніми критеріями ми підходимо, – пригадує Марина.

Переглянувши кілька ефірів, спочатку жінка відмовилася від участі, але потім редактори передачі зателефонували вже особисто Марині та переконали її.
За умовами проекту дві родини обмінюються жінками на цілий тиждень. Перші дні в новій сім’ї героїня шоу живе за її правилами – виховує дітей, доглядає за домом, намагається порозумітися з чоловіком. А потім гостя впроваджує свої правила, і звичне життя родини зазнає подеколи карколомних змін.

Другою родиною – тією, з якою обмінялися наші земляки, – виявилася сім’я з Вінниці. Дружина Марія працює педагогом-організатором, чоловік Володимир – офіційно безробітний, але періодами підробляє тамадою і будівельником.

Як пояснила сама Марія, на проект вона пішла, аби переглянути стосунки з чоловіком. За словами жінки, він не поважає її як особистість, у родині часто трапляються сварки, доходить навіть до бійок. Окрім цього, попри те, що подружжя виховують трьох дітей, вони й досі мають роздільний бюджет. Зарплата Марії йде на продукти та дітей, нерегулярні заробітки її чоловіка – на розвиток бізнесу, розбагатіти на якому родині досі не вдалося.

Провокації та скандали

Тож на тиждень місце Марії зайняла наша землячка Марина, яка звикла зовсім до іншого життя та відношення з боку чоловіка.

– Проблеми є в кожній сім’ї, але дуже важливо вміти сісти за стіл переговорів і обговорити все, що наболіло. За таку можливість я вдячна моєму чоловікові. Саме він зародив у нашій сім’ї таку звичку. І саме це я хотіла донести до Володимира з Вінниці, адже в їх родині таких розмов не було, – розповідає жінка.

Тож на проекті Марина стала втіленням образу борця за справедливість. Вона постійно говорила з Володимиром на тему його взаємовідносин з дружиною та сім’єю, а також про те, що насиллю не місце в родині. Одного дня навіть повела до спортивного залу, де був боксерський ринг. Тут жінка мала провести психологічний прийом, аби чоловік відчув себе на місці своєї дружини. Щоправда, на ринг з Мариною Володимир так і не вийшов, категорично відмовившись від пропозиції. Та й без цього між нашою землячкою та вінничанином часто відбувалися сварки.

– Глядач бачить тільки 20 % від знятого. Тобто ті скандали, які показали по телевізору, – це «точка кипіння», а сваркам насправді передували довгі розмови. Інколи я бачила на очах Володимира сльози, але ці моменти не потрапили в ефір. І дуже шкода – саме такі моменти породжують віру в те, що в їхній сім’ї все налагодиться, – ділиться думками Марина.

І хоч у реаліті-шоу немає чіткого сценарію, за словами жінки, сценаристи вказували напрям дій героїв, а інколи намагалися спровокувати якусь ситуацію.
– Чого конкретно від мене хочуть, я вже зрозуміла на екваторі зйомок. Часто сценаристи намагалися спровокувати якісь дії, загострити конфліктні ситуації – я ж ігнорувала такі вияви. Я б ніколи не могла обмовити незнайому людину. Хоча в результаті, після відбору всіх найемоційніших моментів, вийшло так, що глядачі побачили, нібито я маю на меті принизити Володимира.

Це я зрозуміла, прочитавши деякі коментарі після ефіру. Цьому є логічне пояснення, адже глядачам необхідні конфлікти і треш, і нікому не цікаво, як я готую сирники або проводжу тренування з дітьми, – додає жінка.

А поки на вінницькій стороні з’ясовували відносини, тиждень у Люботині минув у тихій дружній атмосфері. За словами Марини, багато чого залишилося за кадром.
– Вони ходили до «ЛандауЦентру», гуляли з дітьми по Харкову. Але такі моменти були менш цікавими, аніж те, що відбувалося в нас, тому їх і не показали, – пояснює Марина.

Але попри це жінка жодного разу не пожалкувала, що все ж таки погодилася взяти участь у проекті, адже взаємини в її родині стали ще міцнішими.
– Я вже говорила на проекті, що між нами стався ренесанс кохання. Я ще більше почала цінити мого чоловіка. Більше того, у найближчому майбутньому ми запланували народити ще одну дитину, адже це в житті – найголовніше, –ділиться планами Марина.

Чи вплинув проект на життя вінницької родини, жінка не знає. Після проекту пари не продовжили спілкування.