Свята під диктовку молоді пройшли в Новій Водолазі

04.07.2019 13:00 Область Online
Фото: vodolaga-gromada.gov.ua Фото: vodolaga-gromada.gov.ua
Приїхати на випускний бал на гіроборді, влаштувати різнофарбний Велодень та по-спортивному відзначити День молоді. Нововодолазька об’єднана громада продовжує створювати свої традиції. Минулий тиждень в ОТГ пройшов під диктовку молоді.

Минулого року в об’єднаній громаді започаткували традицію – святкувати випускний бал у новому форматі. Цьогоріч, 27 червня, ці починання продовжили, несподіванки для гостей свята чекали вже на початку заходу. Замість звичних фанфар і шкільних вальсів випускники виходили на площу під пісні Монатіка. Причому кожна школа з’явилася на площі по-своєму оригінально. Наприклад, кілька випускників ліцею № 1 виїхали на гіробордах. А випускники ліцею № 2 вирішили відразу зробити пам’ятне фото. Спочатку на площу вийшли класний керівник дітей і директор ліцею, потім вони помахом руки позвали до себе учнів, і ті яскраво вибігли та всі разом утворили фігуру. На фоні цього перфомансу і зробив селфі один з випускників.

А випускники ліцею № 3 під час свого виходу з однієї фігури перебудовувалися в іншу.

– Ми звикли до більш офіційної частини, де фанфари, випускники поважно виходять на площу, тримаючись за ручки. Але в минулому році завдяки ініціативі голови Нововодолазької селищної ради Олександра Єсіна було започатковано новий формат випускного. Тепер це свято не лише для випускників, а для всієї Нововодолажчини. Цього року вихід у всіх був креативний. Загальна концепція цьогорічного випускного була «Зіркове сузір’я», бо всі наші діти – це зірки, у яких попереду ще багато добрих справ, – розповіла начальник відділу освіти Нововодолазької селищної ради Ольга Козачок.

Цьогоріч на небосхилі громади запалала ще 91 зірочка – саме стільки учнів випустилося у 2019 році. Є в цьому списку й чотири медалістки. Однією з тих, кого нагородили золотою медаллю на головній сцені районного центру, була учениця Нововодолазького ліцею № 3 Єлизавета Решетняк.

– Ці овації і вигуки сьогодні їй, дівчині, яка впродовж 11 років упевнено крокувала стежиною знань, була переможницею олімпіад, конкурсу Малої академії наук. Сонячна, комунікабельна, цілеспрямована, вона обов’язково стане успішною і працюватиме задля розквіту нашої громади й України, – так описали медалістку ведучі свята.

Сама Ліза зізналася «СК», що останній рік навчання для неї був украй важким, бо кожний день був розписаний по хвилинах, після уроків дівчина займалася з репетиторами.

– Самі іспити виявилися не такими страшними, як я думала. Отримала завдання і зрозуміла, що я все це знаю. На мою думку, іспит – це найлегше, що було за останній рік, – поділилася враженнями дівчина.
Своє майбутнє відмінниця бачить чи у веб-дизайні, чи в міжнародній економіці. Якусь із цих спеціальностей дівчина хоче опанувати в одному з харківських вишів.

Ще три срібні медалі отримали Альона Іванюк (Нововодолазький ліцей № 1), Валерія Писаренко (Нововодолазький ліцей № 2) та Анна Товстик (Нововодолазький ліцей № 3).

Окрім медалістів, на головній сцені селища за успіхи в навчанні та спорті було нагороджено ще вісім випускників. Усі вони отримали в подарунок від громади планшети.

Після нагородження випускники виконали свої вальси. Потім було шоу барабанщиків і виступ харківського кавер-гурту «Місто».

Фінальною крапкою свята став загальний номер від директорів шкіл, учителів, учнів та їхніх батьків. Під запальні ритми «Двох Маш» перший куплет заспівали педагоги, потім їм відповіли діти. У цей час під сценою відбувався танцювальний флешмоб від інших випускників та їхніх батьків.

Різнобарвний Велодень

Не встигли стихнути серед жителів громади розповіді про яскравий випускний, як у Новій Водолазі нове свято – Велодень. Чотири роки тому проводити цей захід запропонувала громадська організація «Шалений ровер», селищна рада та РДА підтримали ідею, відтоді свято стало традиційним і щороку збирає дедалі більше учасників.

29 червня в заході взяли участь близько 200 любителів їзди на велосипедах, багато хто з них придумав собі оригінальні образи.

У велосвяті взяли участь не тільки жителі громади, а й гості з інших областей України. Цього дня всі охочі змагалися у велоперегонах, а також мали можливість пройти майстер-класи з безпечного водіння, ремонту ровера та надання першої медичної допомоги. Також були змагання у фігурному водінні велосипеда. І яке ж свято без флешмобу – учасники Велодня побудували велику фігуру велосипеда. Були на заході й патрульні, вони не тільки стежили за порядком, а й урочисто вручили посвідчення велосипедиста всім, хто склав залік на знання ПДР.

А ще велосипедисти взяли участь у різнобарвних баталіях – жбурлялися фарбами Холі.

У велосипедистів була велика армія підтримки, яка не тільки вболівала за них, а й організувала концерт. Також упродовж свята працювали фотозони та проходила безпрограшна лотерея.

За підсумками заходу було визначено переможців у шести конкурсних номінаціях. Так, найстаршими учасниками Велодня стали 64-річний чоловік і 46-річна жінка, наймолодшими – 3-річний хлопчик і 5-річна дівчинка. Найоригінальнішими образами стали Мінімаус і Пірат. Власником найкращого «залізного коня» обрали гостя з Полтави, найкращою велокомандою – «Шалені птиці», найкращою велосім’єю – родину Пітьків (батько та два сини).

У спортивному форматі

Уже наступного дня – 30 червня – Нововодолазька об’єднана громада у спортивному стилі відзначила День молоді. Нагадаємо, в цьому році в об’єднаній громаді була завершена програма будівництва футбольних полів зі штучним покриттям поблизу навчальних закладів – з’явилося шість нових спортивних об’єктів.

– Щороку для свята ми обираємо новий формат. Якщо минулого року це був концерт, то цього року була більш спортивна атмосфера, хоча танці та дискотека також були, – зазначила начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Нововодолазької селищної ради Наталія Євглевська.

За її словами, головним розпорядником свята була Молодіжна рада, яку нещодавно було створено в Нововодолазькій ОТГ.

Усі святкові заходи проходили на стадіоні «Колос». Його було розбито на кілька секторів: десь змагалися у міні-футболі, десь – у пляжному волейболі, був і великий футбол.

У змаганнях з міні-футболу взяли участь вісім команд: «Новоселівка», «Спортінг» (Нова Водолага), «Дружба» (Рокитне), «Молодіжка» (Рокитне), «Торпеда» (Нова Водолага), «Юність» (Новоселівка), «Стара Водолага» та «Ветерани» (Нова Водолага). Переможцем змагань стала команда «Спортінг», на другу сходинку п’єдесталу зійшла «Новоселівка», на третю – «Юність».

А футболіста останньої команди Данила Бондаренка було визнано найкращим гравцем турніру.

У пляжному волейболі стосунки з’ясовували 12 команд.

У першій групі перемогла команда «Борки», друге місце посіла команда «ПП», третє – «Аякс». Переможцем другої групи стала команда «Пивко», срібло – в «УМСА», бронза – в «Агонь».

А в протистоянні на великому футбольному полі між ФК «Водолага» та «Трофей» (Селекційна, Мереф’янська ОТГ) з рахунком 2:0 перемогу отримали господарі поля.

Креативною фішкою Дня молоді в Новій Водолазі став квест. Учасникам потрібно було пройти 10 різноманітних локацій, хто перший впорався – той і переміг. За результатами квесту перше місце посіли учасники команди «Супер-чіки», друге – «Орли», третє – «Любов».

Завершилося свято запальною дискотекою.

– Молодіжна рада самостійно організовувала дискотеку, обирали плейлист, діджеїли, навіть трохи аніматорами з маленькими дітлахами попрацювали. Бо в нас на стадіоні завжди дуже багато дітей, – розповіла Наталія Євглевська. – На дискотеці танцювали і маленькі, і дорослі. День молоді в нас пройшов, як хотіла молодь, і вона ж його провела.

Читайте також: 52 мільйони гривень на 16 справ: що цього року ремонтують на Зачепилівщині. ФОТО

Юлія Міронюк

Автор: Юлія Шматченко