Три навчально-практичні центри створять у Харківській області

03.03.2018 11:15 Область Online
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Міністерство освіти і науки України затвердило Перелік закладів професійної освіти, на базі яких 2018-го створять навчально-практичні центри (НПЦ)

Відповідний наказ 2 березня підписала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Загалом перелік включає 50 НПЦ в усіх областях України та Києві. Центри відкриватимуться для підготовки за такими професіями, як електрозварник, електромонтер, токар, тракторист-машиніст тощо.

У Харківській області такі НПЦ з'являться на базі трьох закладів професійної освіти:

  • Державний навчальний заклад "Ізюмський регіональний центр професійної освіти" (професії — токар, верстатник широкого профілю, фрезерувальник, шліфувальник, свердлувальник);
  • Державний навчальний заклад "Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області" (професії — електрозварник ручного зварювання, електрозварник  на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах, зварник)
  • Державний навчальний заклад "Харківський професійний ліцей будівельних технологій" (професії — електромонтер з овітлення та освітлювальних мереж, електромантажник з ремонту та обслуговування елетроустаткування, електромонтажник силових мереж та електроустаткування).

На створення центрів в держбюджеті передбачено 100 мільйонів гривень, що вдвічі більше, ніж було закладено торік. Ці гроші підуть на забезпечення центрів сучасним обладнанням, інструментами, витратними матеріалами тощо.

Читайте також: Навчальні заклади Харкова закриваються на позачергові канікули

Автор: Тетяна Василець