Чемпіонат Харківщини з футболу: «Вовчанськ» здолав всіх суперників. Фото

20.11.2018 09:03 Спорт
Фото: «Універ-Динамо ХНУВС» Фото: «Універ-Динамо ХНУВС»
17 листопада завершився чемпіонат Харківської області з футболу. Вперше у своїй історії перемогу в обласних змаганнях виборов «Вовчанськ», причому команда виграла першість, не втративши жодного очка.

Минулої суботи пройшов останній, 10-й, тур фінального етапу чемпіонату Харківської області з футболу. В останній ігровий день відбувся всього один матч, проте який! «Люботин», куп’янський «Металург» і «Зміїв» вирішили не проводити виїзні матчі через відсутність турнірної мотивації (адже за будь-якого рахунку матчів стан справ цих команд не змінився б), і їм було зараховано технічні поразки. А в єдиному матчі останнього туру зійшлися новоспечені переможець і віце-чемпіон обласної першості – «Вовчанськ» і харківський «Універ-Динамо ХНУВС» відповідно. Матч проходив у лігві динамівців. Цей поєдинок не мав ніякого турнірного значення для обох колективів, утім «Вовчанськ» хотів перемогти більше, щоб закінчити чемпіонат без жодної втрати залікових балів.

Команда Андрія Березовчука активно почала останній поєдинок чемпіонату й на 5-й хвилині вже вийшла вперед. Костянтин Без’язичний прокинув м’яч між ніг спочатку одному, а потім іншому захиснику і пробив по воротах, голкіпер динамівців відбив прямо на ногу Володимиру Чернікову, який і відкрив рахунок у матчі.

Після цього успіху «вовки» почали діяти ще впевненіше й під кінець першої півгодини гри забили другий м’яч. На 28-й хвилині матчу гості заробили небезпечний штрафний. До м’яча підійшов Олексій Покосенко, який точним ударом у нижній кут подвоїв перевагу партнерів.

Динамівці не збиралися здаватись і на 33-й хвилині скоротили відставання в рахунку до мінімального. Головний арбітр зустрічі Костянтин Труханов призначив пенальті у ворота «вовків», а одинадцятиметровий удар реалізував Ігор Луценко – 1:2.

Другий тайм пройшов у рівній, не менш цікавій, боротьбі, ніж перша половина гри, проте жодна з команд забити так і не змогла.

1:2 – «Вовчанськ» здолав «Універ-Динамо ХНУВС» і закінчив чемпіонський сезон з абсолютним показником, перемігши в усіх 30 матчах чемпіонату.

Після завершення гри між харків’янами і вовчанцями було проведено церемонію нагородження переможця та призерів чемпіонату Харківщини.

Нагадаємо, що за результатами всіх протистоянь переможцем змагань став «Вовчанськ».

Друге місце посів «Універ-Динамо ХНУВС».

А бронзовим призером став «Люботин».

Читайте також: Троє переможців харківського телефестивалю відвідали Палац Європи