Чемпіонат Харківщини з футболу: «вовки» наздогнали динамівців

18.06.2019 09:00 Спорт
Фото: ФК «Вовчанськ» Фото: ФК «Вовчанськ»
ФК «Вовчанськ» успішно провів минулий тиждень. Підопічні Андрія Березовчука виграли два поєдинки в рамках чемпіонату області й наз­догнали харківський «Універ-Динамо» ХНУВС, який сенсаційно програв у Валках тамтешньому «Маяку».

Третя поразка зміївчан

Минулої суботи, 15 червня, відбулися матчі сьомого туру чемпіонату Харківської області з футболу. Головною несподіванкою цього ігрового дня у Вищій лізі стала перша поразка в сезоні харківського «Універ-Динамо» ХНУВС. Підопічні Сергія Сизихіна гостили у Валках, де зустрічалися з одним із аутсайдерів першості, тамтешнім «Маяком», який ішов на передостанній, дев’ятій, сходинці.

Господарі в цьому поєдинку сповна порадували місцевих любителів футболу, здобувши розгромну перемогу 3:0. Утім, на перший гол глядачам довелося чекати більш ніж годину. Тільки на 75-й хвилині рахунок у матчі було відкрито – господарів вивів уперед Вадим Голуб. За 10 хвилин перевагу валківців подвоїв Гліб Бородін. А вже в компенсований арбітром час Олексій Чарковський довів рахунок до розгромного – 3:0.

«Універ-Динамо» ХНУВС несподівано програв, чим сповна скористався його головний конкурент у боротьбі за золоті медалі «Вовчанськ». Спочатку підопічні Андрія Березовчука 12 червня грали перенесений матч 6-го туру – «вовки» у себе приймали «Маяк». Валківці дали бій супернику, але мінімально поступилися 0:1. Єдиний гол у матчі – на рахунку Данила Соломахи, який відзначився на 74-й хвилині поєдинку. Міг Данило оформити й дубль, утім реалізувати пенальті на 81-й хвилині він не спромігся, пробивши вище воріт.

А за три дні після цього матчу «Вовчанськ» у рамках сьомого туру на виїзді зустрічався з «Первомайським». Усі питання щодо переможця цієї дуелі підопічні Андрія Березовчука зняли ще до перерви – після першого тайму «вовки» вели 2:5. А у другому таймі «Вовчанськ» установив кінцевий рахунок у матчі 2:6. Головним героєм цього матчу став гравець команди-переможниці Іван Мряченко, який оформив хет-трик.

Завдяки цим двом перемогам «Вовчанськ» зрівнявся з лідером першості «Універом-Динамо» за кількістю набраних очок – в обох командах по 16 залікових балів, утім «вовки» зіграли на матч менше.

Третю поразку поспіль зазнає «Зміїв». Спочатку «городяни» поступилися «Універу-Динамо» та «Вовчанську», а тепер вони в рідних стінах нищівно програли «Лозовій-Панютине» – 1:7. Ця перемога дозволила лозівчанам наблизитися на відстань одного бала до переможеного суперника, «Зміє­ва», який посідає третє місце.

У ще одному матчі цього туру солоницівський «Енергетик» з Дергачівського району в рідних стінах упевнено обіграв харківську «Арену» – 3:1.

Битва аутсайдерів

Після цих вихідних одноосібно очолив турнірну таблицю Першої ліги красноградський «Колос». Ізюмський «Крем’янець», який з «Колосом» ділив лідерство в турнірі, згідно з календарем сьомий тур пропускав, і красноградці не пропустили нагоду вийти на чисте перше місце. «Колос» гостив у Донці Балаклійського району, де зустрічався з тамтешнім «Газовиком». Красноградці були кращими за суперника, тож і святкували перемогу 4:2. Голов­ним ковалем цього тріумфу став Євгеній Домненко, який оформив хет-трик.

На третю сходинку після сьомого туру піднявся куп’янський «Металург», який на виїзді розгромив слобожанський «Енергетик» зі Зміївського району – 0:7. Три очки в цьому турі здобув і балаклійський «Цементник». Команда з райцентру на виїзді обіграла «Шевченкове», забивши по м’ячу в кожному з таймів.

У ще одному матчі зустрілися аутсайдери першості – сахновщинський «Колос» і «Дворічна», які посідали восьме і дев’яте місце відповідно. Господарі вийшли вперед на 18-й хвилині – відзначився Володимир Середницький. На початку другого тайму дворічанцям випала відмінна можливість зрівняти рахунок, але Тимофій Ільченко не реалізував пенальті. На 74-й хвилині господарі зусиллями Романа Леути подвоїли перевагу – 2:0. Гості не збиралися здаватися і в кінцівці поєдинку відіграли один м’яч, відзначився Сергій Стариков. Та на більше у дворічанців не вистачило ні сил, ні часу.

2:1 – сахновщинський «Колос» перемагає і піднімається на одну позицію, а «Дворічна», як і до цього, залишається єдиною командою Першої ліги, яка в цьому сезоні ще не вигравала.

Читайте також: Футболіст з Краснограда став кращим воротарем чемпіонату світу U-20