Чемпіонат Харківської області з футболу: бойова гра в Змієві

06.08.2019 12:00 Спорт
Фото:  facebook.com/groups/fcpervomayskiy Фото: facebook.com/groups/fcpervomayskiy
Найбільш цікавим і довгим матчем минулих вихідних у Вищій лізі чемпіонату Харківщини з футболу вийшла зустріч «Змієва» та «Первомайського». Обидва колективи не шкодували ні себе, ні суперника і в результаті розійшлися бойовим миром – 3:3.

Переграли 9 хвилин

Минулої суботи, 3 серпня, відбулися матчі чергового, 11-го, туру чемпіонату Харківської області з футболу. Центральним матчем цього ігрового дня, та й, мабуть, усього другого кола першості, мала стати зустріч у Харкові – друга команда першості «Універ-Динамо» ХНУВС у рідних стінах повинна була приймати лідера першості «Вовчанськ». Однак цю гру перенесли через те, що «вовки» 4 серпня проводили стартову гру в чемпіонаті України серед аматорських команд.

Підопічні Андрія Березовчука на виїзді зустрічалися з дніпровським «Легіонером». Цей матч порадував глядачів великою кількістю м’ячів. Команди на двох відзначилися вісьмома голами, а перемога залишилася за представниками Харківської області – 3:5.

Поки «Вовчанськ» готувався до старту в чемпіонаті України серед аматорських команд, а «Універ-Динамо» відпочивав, інші колективи обласної першості в штатному режимі билися за дорогоцінні очки.

Серйозна боротьба за ці залікові бали розгорнулася в Змієві, де однойменний клуб, який претендує на бронзові медалі чемпіонату, приймав восьму команду першості «Первомайський». Незважаючи на те, що команди перебувають на різних полюсах турнірної таблиці, гості дали справжній бій приймаючій стороні й були за крок від омріяної перемоги.

Господарі грали першим номером, а первомайці в цій грі зробили акцент на контратаки, які дали свої плоди. Саме два такі випади підопічних Євгена Федотова закінчилися взяттям воріт. На 36-й хвилині рахунок у матчі відкрив Роман Фатій. А в кінці стартової половини гри перевагу «Первомайського» подвоїв Олександр Чуніховський.

У перерві головному тренеру зміївчан Сергію Пасічнику вдалося знайти для своїх підопічних потрібні слова – усього через шість хвилин після відновлення гри рахунок став рівним. Спочатку Антон Чаплик відквитав один гол, а потім точний удар у виконанні Давискиби дозволив господарям відновити паритет у матчі. Але недовго музика грала – доволі швидко гості повернули лідерство в матчі, постарався Олексій Кириченко, 2:3.

«Зміїв» намагався вдруге в матчі зрівняти рахунок і таки домігся свого. На 83-й хвилині третій м’яч зміївчан забив Віталій Чеховський. Господарі мали ще близько чверті години, оскільки команди переграли цілих дев’ять хвилин при доданих п’яти. «Зміїв» улаштував справжню навалу на ворота суперника, заробив кілька кутових, проте забити бажаний четвертий м’яч у господарів так і не вийшло – 3:3.

Недооцінили суперника

Як розповів кореспонденту «СК» спортивний директор «Первомайського» Андрій Біда, матч вийшов цікавим і безкомпромісним.

– Вийшла гарна, жива гра. Доктор не нудьгував. Було багато зіткнень, ніхто себе не шкодував, гра була безкомпромісною. У цілому я задоволений цією зустріччю, яка вийшла приблизно рівною: вони більше атакували, ми – контратакували, – поділився спортдиректор первомайців.

Попри те, що «Зміїв», який програвав по ходу зустрічі 0:2 та 2:3, заробив один заліковий бал, його тренер Сергій Пасічник залишився незадоволеним цією грою.

– Перший тайм повністю провалили. У перерві вдалося підбадьорити хлопців, швидко зрівняли рахунок, полетіли забивати відразу третій – і пропустили. Зрівняли рахунок наприкінці, але дотиснути і здобути перемогу не вдалося, – прокоментував матч наставник зміївчан. – Причина втрат очок – шапкозакидальний настрій. Недооцінили суперника, за що поплатилися втраченими заліковими балами.

Андрій Біда назвав причину, через яку первомайцям не вдалося втримати перемогу.

– Ми весь сезон у цілому граємо непогано, тільки очок замало. Не вдалося здобути перемогу через коротку лаву запасних, немає рівноцінних замін. Думаю, не вистачило сил. Ми із 70-ї хвилини починаємо підсаджуватися, – розповів Андрій Біда. – Гравців дозаявили, один отримав травму в цій грі, швидше за все, вилетів до кінця сезону. Будемо сподіватися, що завершиться сезон відпусток, спорожніє лазарет команди, і кінцівку чемпіонату проведемо впевненіше.

Як підкреслив спортивний директор «Первомайського», перед стартом сезону команді ставили завдання завершити чемпіонат у середині турнірної таблиці – на 5–6 місці. Без огляду на те, що первомайці йдуть на дев’ятій сходинці, вони й далі мають на меті фінішувати в середині турнірної таблиці.

У цьому турі валківський «Маяк», який саме обігнав «Первомайський» за результатами звітного туру, у рідних стінах приймав харківську «Арену». Господарі в цьому матчі не залишили супернику жодного шансу – 5:0. Головним ковалем цього тріумфу став гравець команди-господарки Бурда, який оформив хет-трик.

Остання команда першості золочівська «Солідарність» була дуже близькою до того, щоб здобути перше очко в сезоні. Вона на виїзді зустрічалася з «Лозовою-Панютине», від якої пропустила єдиний гол у кінцівці зустрічі. Три очки господарям приніс точний «постріл» Владислава Галушки.

Ще в одному матчі цього туру, між солоницівським «Енергетиком» Дергачівського району та первомайським «Квадро», команди не виявили сильнішого. Колективам вистачило всього перших 15 хвилин, щоб установити підсумковий рахунок зустрічі. На гол господарів у виконанні Барсукова гості відповіли влучним пострілом Микити Іщенка.

Перемоги лідерів

Йти нога в ногу продовжують лідери Першої ліги – ізюмський «Крем’янець» і красноградський «Колос», які після цих вихідних мають по 24 очки.

Ізюмчани в цьому турі в рідних пенатах приймали команду з нижньої частини таблиці – «Газовик» із смт Донець Балаклійського району, який ішов на шостому місці. Долю цієї зустрічі вирішив єдиний гол – у середині другого тайму забив гравець господарів Євген Дума, який приніс партнерам бажані три очки.

Красноградський «Колос», у свою чергу, на виїзді зустрічався з передостанньою командою першості «Дворічною». Гості ударно провели перший тайм, за час якого вони забили два м’ячі. На 12-й хвилині рахунок відкрив Владислав Налигач, а через чверть години перевагу партнерів подвоїв Домнич, реалізувавши пенальті.

У другому таймі команді-лідеру завдяки точному удару Сергія Ковтуна вдалося довести рахунок до розгромного – 0:3. Дворічанцев вистачило тільки на один гол, який під завісу гри провів Руслан Ігнатенко – 1:3.

Продовжує погоню за лідерами – «Крем’янцем» і «Колосом» – куп’янський «Металург», який відстає від них на три очки. Куп’янчани в рідних стінах приймали балаклійський «Цементник», який легко обіграли 3:0.

Дубль у складі команди-переможниці оформив Максим Панасенко, ще один гол забив Олександр Холодков. У нього був чудовий шанс, щоб забити вдруге, однак він не реалізував пенальті, з яким впорався воротар гостей.

Ще в одному матчі сахновщинський «Колос» у рідних стінах мінімально обіграв «Шевченкове» – 1:0. Переможний гол на 45-й хвилині провів Владислав Мастиренко.

Читайте також: Донецький «Шахтар» здобув розгромну перемогу в Харкові