Чемпіонат Харківської області з футболу: нічия на користь «жовто-синіх». Фото, відео

07.08.2018 20:00 Спорт
Фото: .facebook.com/fcud.hnuvs Фото: .facebook.com/fcud.hnuvs
Лідер групи В, «Універ-Динамо ХНУВС», утретє поспіль утратив очки. Цього разу динамівці недорахувалися залікових балів у матчі проти балаклійського «Цементника» (3:3), чим скористався харківський «Металіст Юніор».

Зміна лідера

У минулі вихідні, 4 серпня, відбувся черговий, 16-й тур, чемпіонату Харківської області з футболу. Вперше за тривалий час у групі А змінився лідер – місце «Вовчанська» на верхівці турнірної таблиці посів «Люботин». «Городяни» у цьому турі гостювали в Ізюмі, де протистояли місцевому «Крем’янцеві». Звітний поєдинок видався вельми змістовним на голи з обох сторін. Господарі завдяки зусиллям Євгена Думи вийшли вперед уже на 13-й хвилині, проте в середині тайму рахунок був рівним, постарався Олександр Собко. Згодом той самий Дума знову вивів партнерів уперед, а й цього разу ще до перерви в гостей  знайшлася своя відповідь – Максим Чепур зрівняв рахунок, і команди з таким результатом пішли на п’ятнадцятихвилинний відпочинок.

Початок другої половини гри залишився за гостями, які завдяки точному удару Собка першими в матчі вийшли вперед. Тепер уже господарі були в ролі наздоганяючих, але зі своїм завданням впоралися, і в середині тайму, на 65-й хвилині, Дума зрівняв рахунок, оформивши хет-трик. Господарі хотіли й утретє в матчі вийти вперед, проте в поєдинку настала семихвилинка «Люботина». За цей відрізок ігрового часу команда з Харківського району просто змела суперника зі свого шляху, відзначившись тричі. Господарів тільки вистачило на четвертий гол, який вони вже провели в компенсований час, – 4:6.

Ще один реальний претендент на медалі цього сезону, куп’янський «Металург», минулої суботи грав на виїзді з харківською «Коброю-U19», яка далі виступатиме в турнірі замість земляків з «Геліос-Академії». Куп’янчани, як то кажуть, на класі розібралися із суперником, оформивши для себе переможний результат ще в першому таймі. Дубль на рахунку Олександра Холодкова.

Таким чином, після цього туру «Люботин» піднявся на вершину турнірної таблиці, набравши 37 залікових балів  у 14 іграх. У «Вовчанська» на одне очко менше і проведено всього  12 матчів. Трійку лідерів групи А замикає куп’янський «Металург», у якого в активі так само, як і у «вовків», 36 залікових балів, але зіграно 15 поєдинків.

Третя невдача поспіль

Лідер групи В, харківське «Універ-Динамо ХНУВС», утретє поспіль втратив очки. Зараз команда з Першої столиці не зуміла розжитися максимальною кількістю залікових балів у домашньому поєдинку проти балаклійського «Цементника».

Господарі доволі негостинно почали цей поєдинок – секундна стрілка не зробила і два повні оберти, як Данило Кучірка вивів партнерів уперед. Однак суперник відповів моментально – динамівці не встигли як слід порадіти своєму успіху, як уже на 3-й хвилині рахунок знову був рівним, постарався Роман Горюнов. А під завісу першої десятихвилинки гості завдяки влучному удару Костянтина Зені вже приміряли на себе роль лідера в матчі. Відновити паритет у двобої динамівцям вдалося в середині стартового тайму – 2:2. Але все-таки не судилося їм піти на відпочинок за нічийного рахунку. Уже на передостанній хвилині першого тайму той самий Зеня вдруге в матчі вивів партнерів уперед.

Цей «гол у роздягальню» не надто вдарив по моральному стану динамівців, які вийшли на другий тайм дуже зарядженими. І їх настрій незабаром дав свої плоди –  на 52-й хвилині Кучірка точним ударом відновив паритет у матчі. Обидві команди намагалися розжитися максимальною кількістю очок, проте в результаті розписали бойову мирову – 3:3.

А от інший претендент на перемогу в регулярній першості, харківський «Металіст Юніор», у черговому турі «легкою кров’ю» здобув три очки. «Жовто-сині» приймали передостанню команду першості, слобожанський «Енергетик-Центренерго» зі Зміївського району. У першому таймі гості щосили боролися за позитивний результат і були близькі до того, щоб піти на перерву за нічийного рахунку, однак на 42-й хвилині гравець гостей Олег Озацький послав м’яч у сітку власних воріт.

Фото: metalist1925.com

На початку другого тайму чудову можливість подвоїти перевагу партнерів утратив Владислав Добарін, який не зміг реалізувати пенальті – воротар не схибив. Але буквально через кілька хвилин після цієї невдачі харків’яни все-таки забили другий м’яч, який на свій рахунок записав Валерій Блажко. «Жовто-сині» якнайшвидше хотіли довести рахунок до розгромного, але спромоглися це зробити тільки в заключну десятихвилинку, за час якої вони відзначилися тричі – 5:0

Таким чином, після цього туру «Універ-Динамо ХНУВС» і далі лідирує у групі, маючи  у своєму активі 30 очок, набраних у 15 матчах. «Металіст Юніор» і солоницівський «Енергетик» мають по 27 залікових балів, у «Цементника» – 25. Троє останніх зіграли на гру менше, ніж динамівці.

В інших матчах цього туру «Лозова-Панютине» здобула важку виїзну перемогу у грі проти валківського «Маяка» (1:0), а «Первомайський» у чужих стінах розгромив красноградський «Колос» 3:0.