Чемпіонат Харківської області з футболу: срібло дісталося динамівцям

13.11.2018 09:02 Спорт
Фото: «Універ-Динамо ХНУВС» Фото: «Універ-Динамо ХНУВС»
Останнім відкритим питанням у чемпіонаті Харківщини з футболу залишалося: хто посяде друге місце – «Люботин» чи «Універ-Динамо ХНУВС». І минулої суботи його було вирішено.

Минулих вихідних, 10–11 листопада, відбувся передостанній, дев’ятий, тур фінального етапу чемпіонату Харківської області з футболу. Після цих матчів достроково визначилися срібний і бронзовий призери першості. Нагадаємо, що на друге місце претендували харківський «Універ-Динамо ХНУВС» та «Люботин», які в очному протистоянні й вирішили це питання.

Зі стартових хвилин на люботинському стадіоні «Олімпієць» розгорілась безкомпромісна боротьба, адже господарям потрібна була винятково перемога, тоді як харків’янам вистачало й нічиєї. Загалом перший тайм пройшов у рівній боротьбі з невеликою перевагою динамівців. Погода – вологість повітря та густий туман – заважала обом командам показувати свої найкращі футбольні навички. Під завісу першого тайму гості мали чудовий шанс вийти вперед, але після удару Олександра Черченка м’яч влучив у стійку.

Початок другої половини гри повністю залишився за гостями, які за три хвилини, із 47-ї по  50-ту, двічі засмутили люботинців. Після розіграшу кутового вдало зіграв захисник харків’ян Ігор Луценко, який відкрив рахунок у матчі – 0:1. А згодом команда-лідер подвоїла свою перевагу. Ібех Соммі віддав на Вадима Зінов’єва, який влучно пробив зі зручної позиції – 0:2. Після цієї ударної трихвилинки динамівці спіймали кураж і могли довести рахунок до розгромного, втім, м’яч після «пострілу» Черченка пролетів над поперечиною. Потім люботинці вирівняли гру і створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперника, проте забити їм так і не вдалося.

0:2 – динамівці здобувають три очки, а з ними і срібло першості.

Головний тренер «Люботина» Сергій Ростовський сказав, що, незважаючи на програну боротьбу за срібло, він у цілому задоволений сезоном.

– У цій грі «Універ-Динамо ХНУВС» виявилося сильнішим, реалізувало свої моменти. Думаю, що наші гравці, після того як забезпечили собі третє місце, трохи заспокоїлися. У матчі з динамівцями нам десь не вистачило того драйву, куражу, який був у минулих іграх. У нас моментів у цьому матчі практично й не було. У першому таймі могли поставити пенальті на нашу користь, але той момент на розсуд судді, – каже Сергій Ростовський. – Якби перед фінальним етапом мені б сказали, що посядемо третє місце, я був би радий. А зараз можна було і друге посісти. У цілому я вважаю, що цей сезон склався позитивно для нашої команди.

Новоспечений чемпіон ФК «Вовчанськ» минулої неділі, 11 листопада, проводив свій останній домашній матч у чемпіонаті Харківської області. «Вовки» у своєму «лігві» приймали харківський «Металіст Юніор».

З перших хвилин матчу господарі очікувано захопили ініціативу під свій контроль і за стартову половину гри створили низку небезпечних моментів, проте реалізація потребувала набагато кращого.

Однак після перерви «вовки» домоглися свого. На 57-й хвилині Артем Іванченко, що вийшов на заміну, хорошою передачею вивів Данила Соломаху один на один з воротарем суперника Єгором Міненком, і Данило сповна скористався отриманим шансом – 1:0. А на 84-й хвилині Володимир Черніков подвоїв перевагу партнерів, потужно пробивши в дальній верхній кут – 2:0.

Один з аутсайдерів фінального етапу, куп’янський «Металург», у рідних стінах приймав балаклійського «Цементника». Господарі повністю провалили старт зустрічі. На 4-й хвилині гостей вивів уперед Дмитро Камишан, а через п’ять хвилин Артем Остапенко подвоїв перевагу партнерів.

А в другому таймі команда-лідер і зовсім довела рахунок до розгромного, відзначився Костянтин Зеня. Погіршив і так незавидне становище куп’янчан Олексій Книш, який на 71-й хвилині отримав пряму червону картку. На подив, це видалення згуртувало господарів, які протягом однієї хвилини відзначилися двічі, дубль оформив Володимир Нетьосов. У розпорядженні куп’янчан залишалася чверть години основного часу, але зрівняти рахунок їм так і не вдалося, 2:3.

А солоницівський «Енергетик» Дергачівського району в гостях не мав проблем зі «Змієвим», розібравши його на запчастини – 0:6.