Чемпіонат Харківської області з футболу: Валки програли боротьбу за ТОП-5

07.09.2018 12:18 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
Валківський «Маяк» вів відчайдушну боротьбу за потрапляння в першу п’ятірку, але достроково її програв, поступившись харківському «Універ-Динамо ХНУВС». А його місце в ТОП-5 зайняв балаклійський «Цементник».

Минулої суботи, 1 вересня, відбувся передостанній, 21-й, тур чемпіонату Харківської області з футболу. Лідер групи А «Вовчанськ» здобув свою 19-ту перемогу поспіль. «Вовки» гостювали у сусідів по турнірній  таблиці, другого «Люботина». Команді Андрія Березовчука доволі швидко, на 17-й хвилині,  вдалося відкрити рахунок. Подвоїли гості свою перевагу на початку другого тайму. У кінцівці зустрічі, на 85-й хвилині, Владиславу Коробкіну з одинадцятиметрової позначки вдалося скоротити відставання в рахунку до мінімального, але на більше у господарів не вистачило ані сил, ані часу.

«Дворічна» в минулі вихідні могла достроково оформити потрапляння в ТОП-5 і продовжити боротися за медалі, але не зуміла скористатися осічкою харківської «Кобри». Команда з Першої столиці на виїзді зустрічалася  з ізюмським «Крем’янцем». Гості після першого тайму розгромно програвали 0:3, потім зібралися і могли вирвати нічию, але в підсумку поступилися 2:3.

А сама «Дворічна» вдома мінімально програла куп’янському «Металургу» (0:1). Таким чином, дворічанці зіграли всі 20 матчів і розташовуються на бажаному п’ятому місці з 27 очками. На два залікові бали менше і гра в запасі у «кобр», але харків’яни можуть святкувати прохід у наступну стадію вже зараз. Річ у тому, що  в останньому турі згідно з календарем їм належало зустрічатися з ізюмським «Олімпіком», який знявся зі змагань, і таким чином «кобри» автоматично отримають такі потрібні їм три очки.

В інших матчах цієї групи «Зміїв» не залишив шансів «Газовику» з Дінця Балаклійського району (6:1).

Харківська «Кобра U19» матч 21-го туру не грала, оскільки їй належало зіграти з ізюмським «Олімпіком», який знявся зі змагань. Утім, незважаючи на це, в минулу суботу вона все ж провела матч – домашній поєдинок 22-го туру проти ФК «Шевченкове». Цей поєдинок вийшов бойовим і закінчився результативною нічиєю – 2:2.

У групі В за тур до кінця відома вся п’ятірка команд, яка продовжить боротьбу за медалі чемпіонату. Перед звітним туром п’ятий балаклійський «Цементник» і шостий валківський «Маяк» розділяло всього одне очко, тому перемога в обов’язковому порядку потрібна була і одному, і іншому.

«Цементник» приймав третій «Енергетик» із Солоницівки Дергачівського району. Голи тамтешні глядачі побачили лише в другій половині матчу, коли на 52-й хвилині господарів вивів уперед Андрій Дуплій, реалізувавши одинадцятиметровий удар. Гості в середині тайму, на 67-й хвилині, зрівняли рахунок. Думалося,  що матч так і завершиться нічиєю, але проти цього був усе той  же Дуплій, який уже в компенсований арбітром час приніс партнерам такі потрібні три очки.

Для продовження боротьби за п’ятірку «Маякові» потрібно було вигравати на виїзді у лідера першості харківського «Універ-Динамо ХНУВС», але команда з Першої столиці зіпсувала плани гостей. Хоча спочатку все складалося непогано для валківчан. На 4-й хвилині «Маяк» зусиллями Владислава Мальованого вийшов уперед. Незабаром господарі зрівняли рахунок. На початку другого тайму валківчани знову вийшли вперед, але харків’янам і цього разу вдалося відігратися. Більш того, господарі забили ще й третій гол і в підсумку святкували  перемогу 3:2.

Таким чином, за тур до кінця «Цементник» забезпечує собі участь у наступному раунді,  маючи відрив від «Маяка»  в чотири очки.

Первомайський «Квадро» на виїзді обіграв красноградський «Колос» 2:1. «Лозова-Панютине» на виїзді впевнено впоралася з ФК «Первомайський» (2:0), а сахновщинський «Колос» на виїзді розгромив «Енергетика-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району (3:0).