Чемпіонат Харківської області з футболу: «вовки» «загризли» і динамівців

16.10.2018 18:00 Спорт
Фото: ФК Вовчанськ Фото: ФК Вовчанськ
У центральному матчі цього туру зустрічалися переможці регулярної першості груп А і В — «Вовчанськ» і харківське «Динамо-Універ ХНУВС» відповідно. Як команда з Першої столиці не боролася, та вона стала черговою, 15-ю, жертвою «вовків», програвши їм 0:1.

Минулої суботи, 13 жовтня, відбувся останній, 5-й, тур першого кола фінального етапу чемпіонату Харківської області з футболу. Центральний поєдинок цього ігрового дня відбувся у Вовчанську, де зустрічалися переможці регулярної першості своїх груп — «Вовчанськ» і харківське «Динамо-Універ ХНУВС». Цей поєдинок пройшов у безкомпромісній боротьбі, в якій жадану перемогу вдалося здобути господарям. Долю зустрічі вирішив усього один м'яч — на 16-й хвилині Олексій Покосенко точним ударом зі штрафного приніс партнерам чергові три очки. Таким чином, «вовки» продовжують крокувати без втрат, а динамівці стали вже 15-ю «жертвою» на їх шляху до чемпіонського титулу.

Нарешті, з п'ятої спроби, свою першу перемогу в фінальному етапі здобув ФК «Зміїв», який у рідних стінах приймав одного з головних конкурентів на бронзові медалі «Лозову-Панютине». Ця зустріч видалася досить бойовою і цікавою. На 26-й хвилині гості відкрили рахунок у матчі. Господарі, в свою чергу, зуміли відповісти лише у другому таймі. Спершу, на 64-й хвилині зрівняли рахунок, а через 14 хвилин були вже в ролі лідера. Лозівчани, для яких зараз кожне очко в боротьбі за медалі на вагу золота, не збиралися здаватися і на 80-й хвилині відновили паритет у матчі. Однак, у зміївчан було величезне бажання здобути дебютну перемогу в фінальному етапі, чого вони в результаті і добилися. На 85-й хвилині три очки партнерам приніс Антон Чаплик, для якого цей м'яч став другим у матчі.

Ще одне цікаве протистояння пройшло в Люботині, де однойменний клуб приймав балаклійський «Цементник». В середині першого тайму, на 22-й хвилині, гості отримали чудову можливість відкрити рахунок в матчі, але Роман Бондаренко не реалізував пенальті, пробивши вище. А через п'ять хвилин «Люботин» покарав суперника за цей промах — точний удар Вадима Бородавки допоміг господарям вийти вперед. Згодом «городяни» подвоїли свою перевагу, завдяки реалізованому пенальті Владислава Коробкіна. На початку другого тайму зусиллями Павла Таранухи гості скоротили відставання в рахунку до мінімального, і буквально відразу ж «Люботин» міг повертати собі перевагу в два м'ячі, втім з ударом Коробкіна з пенальті впорався воротар суперника. А в кінці поєдинку головний арбітр зустрічі Дмитро Кривушкін призначив третій одинадцятиметровий у ворота балаклійців, який цього разу реалізував Максим Лещенко, встановивши остаточний рахунок зустрічі, 3:1.

Після гри головний тренер «Люботина» Сергій Ростовський сказав, що задоволений грою і самовіддачею підопічних.

— Ми були на голову сильніші за суперників, мали «закривати» цю гру хвилині на 30-й, моментів було дуже багато. Однак підводила реалізація. Ми з командою після матчу порахували, що моментів у цій грі створили на п'ять ігор вперед, — сказав Сергій Ростовський.

Таким чином, після першого кола фінального етапу абсолютний лідер першості «Вовчанськ» практично оформив собі чемпіонський титул. Для тріумфу в першості «вовкам» необхідно набрати п'ять очок в п'яти наступних матчах, що, скоріш за все, не складе їм ніяких труднощів.

Слідом за «вовками» розташувалося «Динамо-Універ ХНУВС» з 25-ма очками. На три бали менше має «Люботин», якому з 21-м пунктом дихає в спину «Лозова-Панютине». П'ятірку найсильніших замикає балаклійський «Цементник», маючи в активі 19 очок.

Окрім матчів чемпіонату в минулу суботу були зіграні і перші поєдинки в рамках півфіналу Кубка Харківської області пам'яті М. Уграїцького. «Первомайський» зробив вагому заявку на вихід у фінал, розгромивши в рідних стінах «Дворічну» — 3:0. Також хороші шанси після першого матчу має валківський «Маяк», який вдома обіграв донецький «Газовик» з Балаклійського району (3:1).

А через пару днів, 15 жовтня, був зіграний другий півфінальний матч у Кубку чемпіонів міських (районних) команд. «Фотон» з П'ятихаток Дергачівського району після виїзної розгромної поразки від «Факела» з Колодязного Дворічанського району (1:6), в рідних стінах спробував взяти реванш у суперника, однак знову програв — 2:4. Того ж дня мав відбутися ще один поєдинок між «Кіровцем» з Кам'яної Яруги Чугуївського району та «Атлетіко» з Борщівки Балаклійського району, втім після розгромної поразки в першому поєдинку (1:4), чугуївці не вийшли на матч-відповідь і отримали технічну поразку.