Гравці «Металіста 1925» у рідних стінах розгромили ПФК «Суми»

06.08.2018 17:00 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Вчора, 5 серпня, харківський «Металіст 1925» у третьому турі Першої ліги в рідних стінах приймав ПФК «Суми» і переконливо переміг 4:1. Головним героєм цього поєдинку став півзахисник господарів Олег Синиця, який забив усі м’ячі своєї команди.

У минулому турі «Металіст 1925» зустрічався на виїзді з луцькою «Волинню», яка впевнено й заслужено обіграла харків’ян 2:0. Тепер підопічним Сергія Валяєва треба було реабілітуватися перед власними вболівальниками за поразку від «хрестоносців». Суперник був з непростих – ПФК «Суми», який перед вояжем у Першу столицю мав абсолютний показник, набравши шість очок з шести можливих.

Порівняно з матчем у Луцьку керманич «Металіста 1925» зробив кілька замін. Праворуч у захисті замість Дмитра Пріхни повернувся до стартового складу Владислав Ємельянов. У лінії півзахисту Сергій Валяєв провів так само одну заміну – Олег Синиця вийшов замість Сергія Клімакова. І відбулася рокіровка на вістрі атаки – Дмитра Сулу, який відзначився переможним голом у першому турі, змінив капітан «жовто-синіх» Сергій Давидов.

Харків’яни, як і личить господарям, активніше почали матч і в середині першого тайму, після кількох втрачених моментів,  вийшли вперед. Іван Калюжний з центру поля добре перевів направо, звідки пішла передача в карний майданчик сумчан, а ніким не прикритий Олег Синиця впевнено переграв кіпера суперника Анатолія Старущенка у ближньому бою. На 36-й хвилині сумчанам випала добра нагода зрівняти рахунок – Дмитро Поспєлов сфолив у небезпечній близькості від своїх воріт, але Ярослав Рафальський пробив вище майже з лінії штрафного майданчика.

Харків’яни практично відразу ж відповіли двома небезпечними моментами. Відзначитися могли Давидов, який у падінні красиво пробив головою в напрямку воріт, і Синиця. Але в першому випадку удар вийшов несильним, і м’яч накрив Старущенко, а в другому –  неточним.
Однак на перерву харків’яни могли піти, ведучи в рахунку 2:0. Уже в компенсований до першого тайму час арбітр зустрічі одесит Геннадій Серпутько призначив пенальті у ворота Старущенка, але Синиця «пробити» воротаря не зміг.

На другий тайм харків’яни вийшли з таким самим бойовим настроєм і довели справу до логічної перемоги. На початку другої півгодини гри, на 63-й хвилині, Олег Синиця головою замкнув дальню штангу після відмінної передачі Сергія Романова з лівого флангу. Олег відчув, що сьогодні (5 серпня. – Ред.) – його день, і на дублі він не зупинився, відзначившись ще двічі протягом чотирьох хвилин, із 70-ї по 74-ту.
Спочатку Олег виявився першим на добиванні і впевнено довів рахунок до розгромного, а потім Синиця ефектно п’ятою практично з лінії воротарського майданчика оформив покер. Після цього Сергій Валяєв вирішив поміняти Олега,  а трибуни стоячи проводжали оплесками героя цього  поєдинку.

Після того як рахунок став 4:0, харків’яни заспокоїлися і вже в компенсований час пропустили прикрий гол – Вадим Яворський з району одинадцятиметрової позначки розстріляв Дениса Дьякова.
4:1 – «Металіст 1925» громить «Суми» і піднімається на п’яте місце, відстаючи від лідерів – СК «Дніпро» і луцької «Волині» – на три очки.
Сергій Валяєв після гри сказав, що залишився задоволеним діями своїх футболістів на полі.

– До матчу ми готувалися дуже серйозно, розуміючи, що в «Сум» дуже хороша команда. Вони виграли два стартові поєдинки, і це говорило багато про що. Міцна команда, справжнісінький середняк Першої ліги. У «Сум» є  бойовий дух, вони грають до кінця. У перших іграх вони по ходу поступалися, але врешті-решт здобували перемоги. Грою своїх хлопців я задоволений, задоволений їхнім ставленням і роботою на полі, – розповів на післяматчевій прес-конференції керманич  «Металіста».

Наступний поєдинок харків’яни проведуть на виїзді проти СК «Дніпро-1», матч відбудеться в найближчу суботу,  11 серпня.

 

Автор: Олександр Гаркавець