Обласна першість з футболу: харківське дербі – за динамівцями

21.05.2019 09:13 Спорт
Фото: fcud-hnuvs.com.ua Фото: fcud-hnuvs.com.ua
У третьому турі Вищої ліги чемпіонату Харківщини з футболу в очному протистоянні зустрілися дві харківські команди – «Універ-Динамо» ХНУВС на власному полі приймав «Арену». Дербі завершилося переконливою перемогою господарів 3:0

З’явився одноосібний лідер

18 травня відбулися матчі третього туру чемпіонату Харківської області з футболу. У Вищій лізі свою третю перемогу поспіль здобув ФК «Зміїв». У стартовому матчі турніру «городяни» зустрічалися з валківським «Маяком» і розійшлися миром – 0:0. Проте після поєдинку валківчанам було зараховано технічну поразку – в їх складі грав футболіст, який мав пропускати цей поєдинок через дискваліфікацію. У другому турі зміївчани на виїзді зустрічалися з «Первомайським» і здобули важку перемогу 1:2, забивши переможний м’яч на 83-й хвилині. А зараз «городяни» вдома прий- мали передостанню команду чемпіонату, харківське «Квадро», з яким у господарів не виникло жодних проблем. «Городянам» удалося швидко відкрити рахунок у матчі – на 14-й хвилині забив Олександр Пивоваров. Команда-лідер повністю контролювала хід гри й у другому таймі довела рахунок до розгромного. Подвоїв перевагу партнерів Олексій Неклонський, а третій м’яч своєї команди провів Віталій Чеховський, реалізувавши пенальті.

3:0 – «Зміїв» здобув упевнену перемогу та одноосібно очолив турнірну таблицю Вищої ліги.

Також перед цим туром максимальну кількість очок, як і «Зміїв», мала «Лозова-Панютине», яка повинна була зустрічатися з «Вовчанськом», але цю гру перенесли через участь «вовків» у Кубку України серед аматорів.

Переконливу перемогу у звітному турі здобув один з голов- них претендентів на чемпіон- ство, харківський «Універ-Динамо» ХНУВС. Підопічні Сергія Сизихіна вдома приймали земляків з «Арени». У цьому дербі господарі були кращими за суперника, здобувши заслужену перемогу 3:0.

З аналогічним рахунком на свою користь закінчив поєдинок і солоницівський «Енергетик» з Дергачівщини. Цей колектив на своєму полі приймав останню команду чемпіонату, золочівську «Солідарність». Як і передбачалося, проблем у «енергетиків» не виникло – 3:0. Завдяки цій перемозі солоницівці набрали сім очок і піднялися на третю сходинку турнірної таблиці.

Першу перемогу в цьому чемпіонаті здобув «Первомайський», який минулих вихідних гостював у валківського «Маяка». «Городяни» вкрай активно розпочали цей поєдинок – не встигла секундна стрілка зробити й один повний оберт, як первомайці вийшли вперед, відзначився Олександр Андріанов. Подвоїли перевагу гості вже в другому таймі, на 59-й хвилині відзначився Павло Тарануха. А згодом команда-лідер довела рахунок до розгромного, забив Олександр Чуніховський. Думалося, що все вже в цьому матчі вирішено, утім за час, що залишився – а це десь півтайму, господарі продемонстрували характер, підібравшись до суперника впритул. Спочатку рахунок «розмочив» Костянтин Марченко, а вже в компенсований арбітром час гравець господарів Ігор Плічко скоротив відставання в рахунку до мінімального. Однак на те, щоб вирвати один заліковий бал, у господарів уже не було ні сил, ні часу.

Читайте також: Чим закінчилася історія зі збором грошей для маленької каратистки з Харківщини

Перший бал дворічан

Єдина команда Першої ліги, яка ще не втрачала очки, – «Енергетик» зі Слобожанського Зміївського району.

Стартовий тур нового чемпіонату для «енергетиків» вийшов краще й не вигадаєш – слобожанці вдома легко розправилися із сахновщинським «Колосом», 4:0. Другий тур команда зі Зміївщини за календарем пропускала, а зараз, 18 травня, «енергетики» приймали «Шевченкове». Як у стартовому матчі, так і зараз у слобожанців у рідних стінах не виникло жодних проблем – 3:0 на їх користь.

А от за набраними заліковими пунктами в турнірній таблиці лідирує «Газовик» з Червоного Дінця Балаклійського району, який у цьому турі зустрічався на виїзді із сахновщинським «Колосом». Гості впевнено перемогли 1:3, здобувши після трьох матчів сім очок.

Центральним протистоянням звітного туру можна назвати зустріч в Ізюмі між місцевим «Крем’янцем» і красноградським «Колосом». Перед очною зустріччю обидві команди мали по чотири очки, й у разі власної перемоги могли разом з «Газовиком» ділити перше місце в турнірній таблиці. Утім, команди сильнішого так і не визначили. На швидкий гол господарів у виконанні Вадима Раєвського гості у другому таймі відповіли точним «пострілом» Віталія Єфіца – 1:1.

До цього туру єдиною коман- дою, яка ще не набрала очки в Першій лізі, залишалася Дворічна. І з третьої спроби ця команда нарешті розжилася заліковими балами. Дворічани вдома приймали балаклійський «Цементник», який могли й перемогти, утім втратили залікові очки в кінці зустрічі.

Рахунок в кінці першого тайму відкрили гості, відзначився Сергій Морозов. Цей гол у роздягальню розлютив господарів, які вже в середині другого тайму вели 2:1. Спочатку Олексій Захарченко зрівняв рахунок у матчі, а згодом Руслан Ігнатенко вивів партнерів уперед. Усе йшло до перемоги господарів, але на 83-й хвилині прикрий випадок трапився з дворічанцем Захаренком, який відзначився голом не тільки в чужі ворота, а й у свої.

2:2 – «Дворічна» заробила в цій першості дебютне очко й піднялася з останнього, дев’ятого, місця на сьоме.

Читайте також: Харківський «Металіст 1925» провів останню домашню гру в сезоні