Тиждень «енергетиків». Чим запам’яталися чергові матчі в чемпіонаті Харківщини

15.05.2018 09:58 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
За минулий тиждень у чемпіонаті Харківської області з футболу було зіграно 3-й і 4-й тури. Найбільш успішними ці ігри виявилися для солоницівського «Енергетика» і слобожанського «Енергетика-Центренерго», які після звітних матчів зробили стрімкий ривок по турнірній таблиці, піднявшись на 3 та 4 рядки відповідно.

Третій тур літнього чемпіонату Харківської області з футболу пройшов у День Перемоги, 9 травня, а четвертий – минулої суботи, 12-го. У групі А ці два матчі стали знаковими відразу для кількох команд. Першу свою перемогу в поточному чемпіонаті з третьої спроби здобула «Дворічна», розгромивши в рідних стінах ізюмський «Крем’янець» – 6:1. По дублю на свій рахунок записали Шилов і Раєвський, ще по м’ячу забили Шейгус і Савельєв. Цікаво, що половину своїх м’ячів команда-переможниця провела в меншості, коли на 57-й хвилині партнерів удесятьох залишив Субота. А 12 травня дворічани продовжили переможну ходу в рідних стінах, розгромивши цього разу ізюмський «Олімпік» – 7:1. Завдяки двом перемогам поспіль дворічани піднялися на п’яте місце. Незважаючи на поразку, для «Олімпіка» четвертий тур став певною мірою знаковим, адже гол престижу Усачова з пенальті – дебютний м’яч команди в сезоні.

Максимальною кількістю очок своїх уболівальників порадував і куп’янський «Металург». Спершу його гравці вдома «відвантажили» тому ж «Олімпіку» сім м’ячів, а після в більш важкому поєдинку на виїзді обіграли новачка першості «Шевченкове» – 3:1. Завдяки цим результатам «металурги» з п’ятого місця піднялися на друге.

А хто серйозно понизився після звітних турів, так це харківська «Кобра», хоча вона з волі жереба зіграла всього одну гру. У четвертому турі команда з Першої столиці програла одному з головних фаворитів першості «Вовчанську» і за тиждень з третього місця опустилася на шосте. А от «вовки», навіть попри перенесену гру з «Геліос- Академією», продовжують лідирувати в першості, ще й без пропущених м’ячів.

Минулий тиждень сміливо у свій актив можуть занести солоницівський «Енергетик» і «Енергетик-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району.

Спершу колектив з Дергачівського району вдома розійшовся миром з міцним первомайським «Квадро» (0:0), а через кілька днів на виїзді обіграв харківський «Маяк», який після двох турів посідав другу сходинку. Завдяки цим чотирьом очкам солоницівці з шостого місця піднялися на третє.

Ще більш стрімкий прорив за минулий тиждень здійснив «Енергетик-Центренерго». Слобожанці на День Перемоги здобули вагомий успіх, який виявився для них дебютним у нинішній першості. «Енергетики» в рідних стінах здобули непрості три залікові пункти в матчі з лідером першості «Універ-Динамо» (2:1), для яких ця поразка стала першою в чемпіонаті. А в суботу слобожанці провели ще одну гідну гру в гостях у красноградського «Колоса». У середині другого тайму підвели Курзенков і Колесников, залишивши партнерів удев’ятьох. Господарям вистачило менше десяти хвилин, щоб скористатися чисельною перевагою, проте слобожанці виявили характер і завдяки голу Яковлєва на 87-й хвилині вирвали нічию. Після ударного тижня «енергетики» з останнього, одинадцятого, місця перемістилися на сьоме, відстаючи від жаданого п’ятого всього на одне очко.

Савелій Мякушко