Харківські хокеїсти дали гідний бій чинному чемпіону України

04.02.2019 19:00 Спорт
Фото: uhl.ua Фото: uhl.ua
2 лютого харківський молодіжний хокейний клуб «Динамо» в рідних стінах приймав чинного чемпіона України «Донбас». Господарі серйозно попсували нерви бій більш іменитому супернику, проте відібрати очки в нього так і не змогли.

Минулої суботи в Харкові відбувся поєдинок 35-го туру регулярного чемпіонату Української хокейної ліги, у якому місцеве «Динамо» приймало хокейний клуб «Донбас». Про це повідомляє прес-служба Української хокейної ліги.

Звітний поєдинок харків’яни почали дуже активно. Однак відкрити рахунок у матчі вдалося гостям – Артемій Пуголовкін на 7-й хвилині зустрічі «прошив» голкіпера харків’ян Тимура Мамедова.

Ситуація змінилася рівно через п’ять хвилин, коли спочатку Богдан Піддубний зрівняв рахунок на табло, а потім капітан харків’ян Микита Олійник вивів свою команду вперед. Таким чином на першу перерву команди пішли з мінімальною перевагою господарів – 2:1.

Друга двадцятихвилинка також запам’яталася рівною боротьбою команд, але на екваторі зустрічі Кирило Фроленко у своєму дебютному матчі за донецьку команду відновив рівновагу на табло, а пізніше в більшості відзначився Віталій Лялька, завдяки якому гості знову вийшли вперед.

У заключному періоді зустрічі глядачі так і не побачили закинутих шайб – усі спроби «Динамо» знову зрівняти рахунок зводили нанівець захист і голкіпер донеччан. У результаті це дозволило «Донбасу» зберегти рахунок на табло і здобути в Харкові вольові три залікові бали – 3:2.

Після матчу головний тренер донеччан Сергій Вітер сказав, що харків’яни продемонст­рували хорошу гру.

– Харків здорово зіграв, на високих швидкостях. Нам десь швидкості не вистачало. Ми про причини цього знаємо. Нічого, є перерва, щоб підготуватися. Головне – виграли, йдемо далі. Є завдання, і ми будемо намагатися їх вирішити, – сказав Сергій Вітер.

Після цього матчу «Донбас», що йде на другому місці, продовжує наполегливу погоню за лідером першості – «Дніп­ром». Завдяки своїй перемозі в Харкові та осічці конкурента в Кременчуці (однойменний колектив обіграв «Дніпро» 5:4), донеччани скоротили відставання від дніпрян до одного залікового бала, при цьому маючи на гру менше.

Наступним суперником «Донбасу» після міжнародної паузи (матчів збірних) буде їх головний конкурент «Дніп­ро», якого вони 13 лютого прийматимуть на своєму льоду, а харківське «Динамо» 16 лютого на виїзді зіграє з «Кременчуком».

 Читайте також: Харківський «Металіст 1925» підсилився третім новачком