25 років довіри: ПриватБанк на Харківщині відзначає ювілей

Promo
23.01.2019 13:45 Суспільство
Фото: ПриватБанк Фото: ПриватБанк
ПриватБанк на Харківщині відзначає 25-річчя. Саме на початку 1994 року відкрилося перше відділення. За чверть сторіччя філія у Харківській області перетворилася в одне з найбільших і найуспішніших регіональних управлінь ПриватБанку.

За цей час фінустанова змінювалася, розвивалася, переживала різні часи — і вдалі, і складні. Та незважаючи ні на що, сьогодні ПриватБанку заслужено довіряють майже півтора мільйони мешканців Харківської області. І це більше, ніж кожен другий.

ПриватБанк у регіоні охоплює 35% ринку депозитів (124 тисячі вкладів), а це 7 мільярдів гривень (в еквіваленті), що складає більше половини бюджету Харківської області. Мільйон кредитних карток на Харківщині — це теж ПриватБанк.

Показник, яким пишаються банкіри — це зарплатні проекти. Майже 300 тисяч мешканців регіону отримують зарплату через ПриватБанк. Із них 200 тисяч осіб — працівники бюджетних організацій, а це 1600 державних та комунальних установ. 35 тисяч студентів із 90 навчальних закладів області отримують у ПриватБанку стипендію. Третина пенсіонерів області (майже 245 тисяч) — пенсії та соціальні виплати.

— ПриватБанк — клієнтоорієнтований банк, - підкреслює заступник директора ГРУ ПриватБанку у Харківській області Дмитро Кольтюков. — Практично в кожного клієнта ми намагаємося запитати, чи задоволений він якістю обслуговування у нашому відділенні. Миттєво реагуємо на всі скарги та зауваження. Для нас клієнти — на першому місці. Саме тому банку й довіряють.

В ТОП-5 банків Європи

ПриватБанк на Харківщині має розгалужену та найбільшу мережу банкоматів та терміналів самообслуговування, у яких клієнти можуть самостійно отримати практично всі основні банківські послуги. Обладнання можна знайти у найвіддаленіших районах та селищах. В області безперебійно працюють 520 банкоматів та 780 терміналів. У тому числі унікальне обладнання — 50 універсальних терміналів, які здійснюють як прийом, так і видачу готівки.

— ПриватБанк пропагує культуру безготівкових розрахунків, — розповідає директор ГРУ ПриватБанку у Харківській області Андрій Терещенко. — Сьогодні практично у кожному торгово-сервісному закладі області є можливість розрахунку карткою. Такі розрахунки швидкі та зручні і для клієнтів, і для підприємців. Також ми маємо найкращий онлайн-банкінг у країні – інтернет-банк Приват24. Саме ПриватБанк першим в Україні забезпечив можливість оплати через смартфон Apple Pay та Google Pay, а також оплати через QR-код. Це все зроблено для того, щоб клієнт звертався у відділення тільки у разі крайньої необхідності і міг самостійно виконувати цілу низку операцій. Ми йдемо в ногу з часом і намагаємося миттєво реагувати на всі виклики сучасного світу.

ПриватБанк — найінноваційніша фінансова установа України. Він входить до п’ятірки найтехнологічніших банків Європи. Інтернет-банк Приват24 неодноразово визнавали найкращим онлайн-банкінгом країни. Нині ним користуються майже 10 мільйонів українців, причому 3 мільйони роблять це щоденно. Мешканці Харківщини теж гідно оцінили його. Нині в області — майже мільйон користувачів Приват24.

Не поступається фінансова установа і в обслуговуванні бізнесу. Нині рахунки у ПриватБанку мають 54 тисяч підприємців Харківської області і майже 15 тисяч великих компаній. Для малого і середнього підприємництва діє програма пільгового кредитування “КУБ” - Країна успішного бізнесу. Вона покликана забезпечити підприємцям оптимальні умови для розвитку бізнесу і створення нових робочих місць.

— Наші умови кредитування привабливі та прозорі, — пояснює заступник директора ГРУ ПриватБанку у Харківській області Геннадій Кутняков. — Існують програми для малого та крупного бізнесу, для аграріїв та промисловців, для тих, хто тільки починає, і для тих, хто розширює свою справу. Також ми постійно змінюємося і створюємо ще більш комфортні умови для підприємців, спрощуємо процедуру надання кредитів. І це дає свій результат — до нас переходять з інших банків, адже знають, що ми пропонуємо більш вигідні умови та набагато швидший процес кредитування бізнесу.

Допомога дітям та воїнам АТО

Харківська філія ПриватБанку у лідерах і у споживчому кредитуванні. Сервіс «Оплата частинами» знають всі. Кожен рік ним користуються до 100 тисяч мешканців області, які купують товарів у кредит приблизно на півмільярда гривень. ПриватБанк започаткував і спеціальну програму кредитування покупки автомобілів Toyota, Nissan, Сitroen, Peugeot та Renault, яка є насправді дуже вигідною для клієнтів. І саме із ПриватБанком мешканці області можуть реалізовувати мрії про власне житло. Банк гарантує повний юридичний супровід угоди з придбання нерухомості і дотримання всіх законів України під час її укладання. Лише минулого року за допомогою кредитів харківського ПриватБанку клієнти придбали 170 автомобілів та 164 квартири. Це найкращий показник серед філій України і абсолютне лідерство на банківському ринку регіону.

— ПриватБанк виконує і важливу соціальну місію — навчає дітей фінансової грамотності, — говорить заступник директора ПриватБанку Олена Кайкова, — Безперечно, дитина з шкільного віку повинна правильно сприймати доросле життя і невід’ємну його частину — фінансову. Отримуючи Картку Юніора, дитина, може користуватися всіма банківськими послугами, але під контролем батьків. Також у нас є унікальний проект — Бізнес-школа, в якій навчаються діти від 6 до 17 років. Під час занять учні не тільки підвищують фінансову грамотність, а і розвивають свої особисті якості, вчаться правильно ставити цілі та планувати бюджет, будувати свій перший start-up, дізнаються все про банківські технології. Кожен рік у Харківській області через Бізнес-школу ПриватБанку проходять по 250-300 школярів. Саме наш випускник за програмою підтримки обдарованої молоді отримав від ПриватБанку 50 тисяч гривень на здобуття вищої освіти.

У ПриватБанку успішно працює благодійний фонд «Допомагати просто!». Благодійниками фонду є клієнти та співробітники ПриватБанку. Так, минулого року було зібрано близько 41 мільйона гривень. Завдяки благодійним внескам фонд надає цільову допомогу онкохворим дітям, воїнам та ветеранам АТО, постраждалим від техногенних та природних аварій. Тільки минулого року і тільки у Харківській області було реалізовано 5 проектів на загальну суму більше, ніж на 6 мільйонів гривень, завдяки яким дитячі медичні заклади та військовий шпиталь отримали надсучасне обладнання, а постраждалі та родини загиблих у ДТП на вулиці Сумська — грошову допомогу.

Проте на досягнутому банкіри не збираються зупинятися. У планах — залишатися банком № 1 у Харківському регіоні, створювати комфортні умови для розвитку бізнесу, активно працювати над кредитуванням автомобілів і житла. ПриватБанк планує збільшити мережу повнофункціональних відділень та оптимізувати маленькі й малоефективні. Банк має спрощувати життя клієнтів та допомагати здійснювати їхні мрії. Фінустанова буде сприяти економічному розвитку області, перетворенню її на сучасний інноваційний регіон. Все через те, що ПриватБанк — банк для тих, хто йде вперед!

Читайте також: У Харківській області пропонують створити дев’ять районів. Карта