9 корисних лайфхаків з мікрохвильовкою

9 корисних лайфхаків з мікрохвильовкою

фото depositphotos.com

Мікрохвильова піч — незамінний помічник на кухні. Вона і їжу розігріває, і розморожує продукти, чим дуже спрощує життя багатьом господиням. Але є в неї ще такі особливості, про які, можливо, ви навіть не здогадуєтесь. От ними ми із задоволенням з вами поділимося.

Робимо пінку для кави


фото fairy-hobby.ru

Кавомани, радійте: якщо ви любите пити каву з ароматною молочною пінкою, мікрохвильовка вам у цьому допоможе. Для цього потрібно налити у скляну банку трохи молока, накрити її пластиковою кришкою, як слід збовтати й відправити в мікрохвильовку приблизно на 30–40 секунд. З молока за цей час утворюється пишна пінка, яку треба буде прос­то викласти акуратно ложечкою в чашку із завареною кавою.

Робимо хрусткі чіпси

Потрібно взяти двійку-трійку картоплин, порізати їх тонкими-тонкими пластинками й викласти в один шар на застелене пергаментом блюдо. Посолити й поперчити пластинки за смаком і поставити в НВЧ-піч на 3–5 хвилин, установивши її на потужність 700 Вт. Як тільки поверхня картоплі стане злегка коричневою, чіпси треба буде вийняти й перекласти на паперові рушники.

Прибираємо шкурку на овочах і фруктах


фото sovetchiki.org

Щоб швидко зняти шкуру з помідорів або ж інших овочів і фруктів, треба поставити їх на півхвилини-хвилину в мікрохвильову піч, потім дати їм охолонути – і шкурка почне сама згортатися.

Чистимо часник

Мікрохвильовка відмінно впорається і з чищенням часнику. Для цього потрібно головку часнику або кілька зубчиків покласти всередину пічі, вистановити час (15 секунд) і максимальну потужність. Потім дістати часник і легко зняти лушпиння.

Розтоплюємо мед


фото sovetchiki.org

Зацукрований мед можна знову зробити рідким, поставивши відкриту банку з ним у мікрохвильовку на кілька хвилин, установивши найменшу потужність.

Сушимо горіхи

За допомогою мікрохвильової печі можна швидко підсушити горішки. Для цього треба їх насипати в тарілку тонким шаром і поставити в мікрохвильовку на 1 хвилину на максимальну потужність. А щоб підсмажити горіхи, цю процедуру треба буде повторити двічі-тричі. Також можна приготувати горіхи в глазурі. Для цього треба змішати їх з цукром, корицею і двома ложками води й поставити на кілька хвилин у мікрохвильовку.

Ріжемо цибулю без сліз


фото fishki.net

Постійно плачете, нарізаючи цибулю? Тепер ваші очі зможуть відпочити. Потрібно обрізати цибулину з обох боків, акуратно зняти лушпиння і покласти в мікрохвильовку на 30–40 секунд. Після цього можна буде різати цибулю спокійно.

Повертаємо аромат спеціям

Якщо у вас є спеції, які довго пролежали відкритими, і їх запах не такий уже й сильний, їх треба висипати на невелике блюдечко і поставити в мікрохвильовку на 10–15 секунд, це допоможе відновити аромат.

Стерилізуємо банки


фото sovetchiki.org

А цей спосіб стане у пригоді тим, хто займається домашньою консервацією. Спростити процедуру стерилізації банок можна теж за допомогою мікрохвильової печі. Спочатку банки потрібно ретельно помити й перевірити на наявність сколів і тріщин. Потім у кожну баночку налити приблизно по 1–2 ст. л. води й нагрівати кілька хвилин при максимальній потужності до випаровування рідини. Для маленької банки вистачить 2–3 хвилин, якщо поставили кілька штук – час потрібно збільшити пропорційно кількості банок. Дво- і трилітрову банку (якщо дозволяє об’єм мікрохвильовки) потрібно класти на бік, теж попередньо наливши в неї трохи води. А от металеві кришки для банок стерилізувати в мікрохвильовці не можна.

Автор: Олеся Скачко