Каркаде — хіт сезону

21.06.2019 09:49 Корисно
Фото: rusteaco.ru Фото: rusteaco.ru
Напій з гібікусу, або суданської троянди (інші назви каркаде), рекомендується людям будь-якого віку.

Адже він утамовує спрагу, регулює апетит і покращує травлення. Холодний він знижує, а гарячий — підвищує артеріальний тиск.

 

Як приготувати каркаде

2 ч. л. суцвіть залити 1 склянкою води (вона має бути дуже м’якою) прокип’ятити протягом 3–5 хвилин у неметалевому посуді (він спотворює смак напою) і настояти під кришкою. У напій рекомендується додавати цукор.

Холодний каркаде готується так: суцвіття гібіскусу покласти в холодну воду й довести до кипіння, потім додати цукор, зняти з вогню, настояти й охолодити. Подавати дуже холодним або навіть з льодом.

Автор: Зоя Голіусова