Лечо на зиму: 3 рецепти з маминого записника

Лечо на зиму: 3 рецепти з маминого записника

Фото: 1000.menu

Звичайно, такі консерви можна купити — зараз на полицях магазинів вони представлені в асортименті. Але ж домашні смачніші, та й щодо їх якості сумніву не буде.

 

Тому ми пропонуємо 3 рецепти з тих, якими користувалися наші мами й бабусі. Навіть кількість продуктів вказано так, як її записано в нотатках, сподіваємося, що це не зменшить інтерес до публікації. Адже тут — тільки перевірені часом, зручні й надійні рецепти! Заготовки виходять смачними, не «рвуть» і не надто морочливі у приготуванні. Скористайтесь нашими рецептами — і домашні подякують вам узимку.

 

1. Лечо заливкою

Знадобляться: перець солодкий — 1,5 кг, помідори — 2 кг (або томатний сік — 1 л), оцет — 1 ст. л, цукор — 0,5 склянки, сіль — 1 ст. л.

Перець очистити, бланшувати 5 хвилин. Розкласти підготовлений перець у простерилізовані банки й одразу залити киплячим маринадом. Для його приготування подрібнити помідори через м’ясорубку (можна зробити з них томатний сік) або взяти готовий томатний сік, помістити томатну масу в каструлю, додати сіль і цукор, довести до кипіння і кип’ятити до розчинення доданого. Перед тим, як використовувати, додати оцет і дати покипіти 3–5 хвилин. Закатати банки.

 

2.  Лечо з олією

Знадобляться: перець солодкий — 3,5 кг, томатний сік — 4 л, олія — 300 г, оцет — 150 г, цукор — 200 г, сіль — 100 г.

Перець очистити, розрізати на 2–4 частини, залежно від розміру. Приготувати маринад: з’єднати сік і олію, довести до кипіння, додати сіль і цукор, коли вони розчиняться — оцет. Дати покипіти декілька хвилин, потім покласти в маринад підготовлений перець. Варити перець 7–8 хвилин, після чого перекласти в стерилізовані банки, залити киплячим маринадом і закатати.

 

3. Лечо з цибулею

Знадобляться: перець солодкий — 3 кг, цибуля ріпчаста (велика) — 3–4 шт., помідори — 4 кг (або томатний сік — 3 л), оцет — 2–3 ст. л, цукор — 1 склянка, сіль — 2 ст. л.

Нарізати перець і цибулю соломкою. Помідори подрібнити через м’ясорубку або зробити томатний сік, перекласти в каструлю і довести до кипіння. Вкинути в каструлю підготовлену цибулю, потім перець, дати покипіти 10–15 хвилин. Додати сіль, потім олію, цукор, в останню чергу — оцет. У простерилізовані банки перекласти перець, залити киплячим маринадом, закатати.

Томатного соку можна взяти менше, на 1,5 кг перцю — 1 л.

 

Автор: Зоя Голіусова