Страви з макаронами: смачні рецепти

Страви з макаронами: смачні рецепти

фото lady.tochka.net

Макарони — це універсальний продукт, який можна подавати на стіл як окремо, так і з різними соусами, м’ясом, куркою, рибою, ковбасою, грибами й овочами — загалом, усім, що є в холодильнику.

Макарони із сосисками, запечені під сиром


фото russianfood.com

Знадобляться:
макарони (бантики) – 200–300 г,
сосиски – 5–6 шт.,
помідори чері – 6 шт.,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
твердий сир – 150 г,
вершки (15–20 %) – 200 мл,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Для приготування краще використовувати сотейник або глибоку сковорідку без ручки, щоб страву можна було поставити в духовку. Сосиски порізати кружальцями і злегка обсмажити на олії до рум’янцю, потім додати порізану дрібно цибулю і смажити ще 2–3 хвилини. Додати порізані навпіл помідори, перемішати й готувати ще 2 хвилини. Налити у сковорідку із сосисками та помідорами води стільки, щоб її рівень був вищим за вміст приблизно на 3 см. Всипати макарони, посолити й готувати на слабкому вогні до напівготовності. Додати вершки, через хвилину додати натертий сир і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5–10 хвилин (сир має розплавитися, а соус трохи загуснути). Подавати на стіл можна, прикрасивши зеленню.

Спагеті «Карбонара»


фото gotovim-doma.ru

Знадобляться:
довга вермішель «Спагеті» – 200–300 г,
бекон – 150–200 г,
яйця (жовтки) – 4 шт.,
вершки жирні – 100–150 мл,
твердий сир – 50 г,
часник – 1 зубчик,
олія – для смаження,
петрушка – 2–3 гілочки,
сіль, чорний мелений перець.

Бекон порізати тонкою соломкою або маленькими кубиками, часник очистити і подрібнити, зелень дрібно порізати, сир натерти на дрібній тертці. У глибокій сковороді або сотейнику обсмажити бекон (можна на невеликій кількості олії), додати часник і смажити ще 2 хвилини. Додати порізану петрушку, поперчити, перемішати і прибрати з вогню. В окремій мисці приготувати соус: з’єднати жовтки, вершки, натертий сир, сіль і мелений перець, ретельно перемішати. Спагеті відварити в підсоленій воді до неповної готовності (вони мають бути трохи твердуватими на смак), відкинути на сито, не промиваючи, потім перекласти в сотейник з беконом, влити вершковий соус і швидко перемішати (поки спагеті гарячі, яєчні жовтки завдяки їх температурі дійдуть до готовності). Подавати на стіл гарячими, додатково посипавши тертим сиром і зеленню.

Макарони з курячою грудкою під вершковим соусом


фото russianfood.com

Знадобляться:
макарони (пір’я, черепашки, спіральки, бантики) – 400 г,
куряче філе – 500 г,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
сметана або жирні вершки – 250 мл,
сіль, чорний мелений перець, спеції – за смаком.

Філе помити й обсушити, порізати невеликими шматочками. Цибулю почистити і дрібно порізати. На олії обсмажити спочатку цибулю до м’якості, потім додати порізане філе і смажити на середньому вогні до готовності приблизно 20 хвилин. Сіль, чорний мелений перець і спеції додати за смаком. Коли м’ясо буде готовим, додати вершки або сметану й готувати на середньому вогні ще 2–3 хвилини. Потім зняти з вогню. У підсоленій воді відварити макарони, відкинути на друшляк. Коли вода стече, додати макарони до курки в соусі, перемішати й подавати до столу. З подачею можна прикрасити порізаною зеленою цибулею або будь-якою зеленню.

Автор: Олеся Скачко