Студентський бенкет у Тетянин день

Студентський бенкет у Тетянин день

Фото: zagopod.com

Що б хто не казав, а студентське життя ніколи не було багатим.

Недаремно ж підробляли і репетиторством, і лаборантами на кафедрі, і вантажниками на будівництві, і на різних роботах у маркетах. Але це не заважало добряче погуляти, навіть якщо черговому по кімнаті в гуртожитку видавали 1 (один) карбованець, а нагодувати потрібно було десятьох. Тож покоління батьків ділиться досвідом, як бюджетно відзначити традиційне студентське свято.

 

Торт «Гаудеамус»

1 буханка пшеничного хліба (на велику компанію — усе, і хліб теж, у подвійній кількості); 300 г ліверної ковбаси або паштету; 200 г вершкового масла; 2 ст. л. нарізаної зелені (петрушка, кріп, лук); лимон; 200 г твердого сиру (можна плавленого).

Нарізати буханку скибками. Кожну скибку намастити маслом, покласти шар ковбаси, яку попередньо слід розім’яти, посипати тертим сиром. Покласти скибки одна на одну (торт може бути 3-, 4-шаровий). Верхні скибки хліба нічим не намащувати. Отримані багатошарові бутерброди покласти на велику тарілку, сформувавши такий собі торт. Зверху прикрити плівкою і придавити чимось важким (приміром, академічним російсько-українським словником) і поставити в холодильник. Бокові поверхні охолодженого торта змастити маслом, поверх нього обсипати тертим сиром, нарізаною зеленню, прикрасити лимоном.

 

Бутерброд «Студентський»

До банки кабачкової ікри (0,5 л) додати 2–3 ст. л. майонезу, товченого часнику за смаком. Намазувати на житній хліб і їсти із задоволенням!

Автор: Зоя Голіусова