Худнемо з користю: салат «Мітелка»

18.05.2019 09:00 Корисно
фото vilkin.pro фото vilkin.pro
Щоб очистити кишечник і трохи скинути зайві кілограми, які утворилися після свят, не обов’язково сидіти на суворій дієті. Є більш легкий, а головне, корисний спосіб привести себе у форму — овочевий салат «Мітелка».

Склад салату

Основні інгредієнти салату — це свіжі овочі: капуста, морква і буряк. У них мало калорій, але при цьому вони відмінно втамовують відчуття голоду і пригнічують апетит. В овочах містяться грубі харчові волокна, за рахунок яких організм очищається від шлаків, обмін речовин прискорюється, нормалізується робота шлунково-кишкового тракту, а все накопичене сміття у шлунку швидко виходить завдяки м’якій проносній дії. Втрата ваги залежить від початкової маси тіла і способу життя. За два дні можна скинути від 1–2 до 3–4 кілограмів, а щоб отримати максимальний ефект, треба дотримуватися питного режиму (2 л води в день), виконувати фізичні вправи і правильно харчуватися.

Для заправки салату краще використовувати оливкову або лляну олію, можна додавати лимонний сік або яблучний оцет, доповнювати страву іншими овочами, горіхами, перцем, спеціями і сіллю. Капусту в салат можна брати білокачанну – свіжу або квашену, а от інші овочі слід використовувати тільки у свіжому вигляді, бо так у них зберігається велика кількість вітамінів, мінералів, клітковини.

Салат «Мітелка» можна готувати не тільки з овочів, а й із фруктів. У такому разі до складу входять інгредієнти, які не містять багато цукру: кислі яблука та груші, апельсини, грейпфрути, ківі. Для заправки треба брати нежирний йогурт, трохи меду, або можна їсти просто так, не заправляючи. За бажанням у фруктовий салат можна додати вівсяні пластівці та горіхи.


фото youtube.com

Правила прийому

Їсти салат краще за певною схемою. Для очищення кишечника стандартну вечерю чи обід треба замінити на порцію салату (200 г), за такою схемою можна харчуватися 2–3 рази на тиждень, без будь-якої шкоди для здоров’я.  Можна їсти салат на обід разом з відвареною або запеченою курячою грудкою чи телятиною, приготовленою на пару. Якщо треба не тільки почистити організм, а й схуднути, тоді схема прийому може бути такою: 3 рази на день протягом 2 днів – для максимального схуднення; 3 рази на день протягом 1 дня — для експрес-схуднення. У день дозволяється з’їдати до 2 кг салату, а перерви між їжею не повинні бути більшими за 4 години. Іншу їжу під час розвантаження вживати небажано, це погіршує процес схуднення. Достатньо раз на тиждень влаштовувати розвантажувальний день на такому салаті, і за місяць можна втратити до 4 кг у вазі.

Протипоказання: цукровий діабет; гіповітаміноз; алергія або непереносимість інгредієнтів; захворювання кишечника, шлунка; захворювання печінки.

«Мітелка» із селерою

Знадобляться:
квашена капуста – 300–350 г,
морква – 1 шт.,
буряк (маленький) – 1 шт.,
корінь селери – 100 г,
оливкова олія – 2 ст. л.,
лимонний сік – 1 ч. л.,
насіння кропу, сіль – за смаком.

Буряк, моркву та селеру почистити й натерти на грубій тертці або нашаткувати. Якщо квашена капуста дуже кисла, промити її і змішати з подрібненими овочами в мисці. Змішати оливкову олію з насінням кропу, сіллю і лимонним соком, полити заправкою салат, перемішати.

«Мітелка» очищувальна

Знадобляться:
капуста – 400 г,
морква – 1 шт.,
буряк – 1 шт.,
часник – 1 зубок,
волоські горіхи – 50–60 г,
чорнослив – 1 жменя,
лляна олія – 2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Капусту нашаткувати і пом’яти в мисці із сіллю. Моркву та буряк почистити й натерти на грубій тертці, перемішати з капустою, додати подрібнені волоські горіхи. Чорнослив попередньо замочити в гарячій воді на 20 хвилин, потім порізати на маленькі шматочки й додати до овочів у миску. Туди ж видавити часник, полити олією і поперчити, за бажанням можна ще додати солі, перемішати і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

«Мітелка» з цибулею і яблуком

Знадобляться:
капуста – 400 г,
морква – 1 шт.,
яблука (кислі) – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт. (можна замінити зеленою цибулею),
яблучний оцет – 1 ст. л.,
лляна олія – 2 ст. л.,
лимон  – 1 долька,
кріп – кілька гілочок,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Капусту нашаткувати, цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями (щоб вона не гірчила, її можна обдати окропом). Змішати овочі в мисці, додати порізаний кріп. У лляну олію видавити лимонний сік, влити яблучний оцет, додати сіль і перець, перемішати. Влити заправку в овочі, перемішати й поставити в холодильник на 30 хвилин.


фото shkolazhizni.ru

Класична «Мітелка»

Знадобляться:
капуста – 500–600 г,
буряк (середній) – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
олія – 2 ст. л.,
лимонний сік – 1 ч. л.,
сіль – за смаком.

Капусту нашаткувати, перекласти в миску і пом’яти з додаванням солі. Буряк і моркву почистити й натерти на грубій тертці або тертці для корейської моркви, додати до капусти. Скропити овочі лимонним соком і полити олією, трохи посолити й перемішати.

1 Продукти для салату обов’язково мають бути якісними.

2 Не можна використовувати для заправки майонез і жирну сметану, оскільки вони запобігають втраті ваги та очищенню організму.

3 Готовий салат краще зберігати в холодильнику не більше 2–3 днів, а посуд для зберігання обирати з харчового пластику і скла, зберігати салат в алюмінієвих чашках та іншому посуді з металу не можна.

Автор: Олеся Скачко