Як розфарбувати святкові салати

Як розфарбувати святкові салати

Фото: auzkdp.ru

На святковому столі напевно будуть і салати-торти. Тож і оздобити їх бажано, як торти — покрити поверхню тематичними візерунками, ще й різнокольоровими.

А ще — страви новорічної, так би мовити, тематики: у формі символу року Свині, кульок, сніговичків тощо. Вони теж можуть мати різне забарвлення.  Для цього стануть у пригоді різнокольорові креми або майонез. Для їх виготовлення можна використати натуральні барвники з підручних продуктів.

Жовтий: шафран або лимонна шкірка.

Червоний: лідер — сік буряка; ще — сік вишні, малини, полуниці, журавлини, смородини, граната, червоне вино, варення й сиропи, що мають відтінки червоного кольору.

Помаранчевий: морква, цедра апельсина.

Коричневий: палений (карамельний) цукор, какао-порошок, міцна кава, шоколад. 

Зелений: шпинат.

Синій і фіолетовий: чорниця, червонокачанна капуста.

Автор: Зоя Голіусова