Аграрії з 12 країн світу зібралися у Харкові

15.10.2015 17:35 Агропром
Фото: sad.ukrbio.com Фото: sad.ukrbio.com
Сьогодні, 15 жовтня, на території аеропорту «Харків» відкрився Міжнародний агрофорум AGROPORT-2015, який проходитиме протягом трьох днів.

Форум зібрав понад 350 учасників, серед яких представники аграрного бізнесу з 12 країн світу, фермери, виробники сільськогосподарської техніки, вчені.
У відкритті форуму взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

- Економіка Харківської області багато в чому залежна від розвитку сільського господарства, - сказав Ігор Райнін. - Ми - лідери по валовому збору зерна серед інших регіонів України. Саме в Харкові розроблена і діє комплексна програма інноваційно-інвестиційного розвитку сільського господарства, в якій чітко визначені пріоритети агропромислового виробництва.

Керівник облдержадміністрації підкреслив: у даний момент Харківська область є лідером в Україні у сфері розвитку міжнародних відносин. Проведення в Харкові заходів такого рівня, як AGROPORT-2015 - це ще один крок до просування продукції наших виробників на міжнародні ринки.

- На початку вересня у нас пройшов міжнародний економічний форум, участь у якому взяло 17 міжнародних делегацій. На цьому форумі були підписані конкретні договори з американською, канадською та австралійською торговими палатами. Укладено контракти в галузі машинобудування, сільського господарства, підвищення енергоефективності. Однозначна позиція обласної державної адміністрації полягає в тому, що кожен форум і всі міжнародні заходи, які проводяться в Харківській області, повинні приносити конкретні результати.

Переконаний, що «Агропорт» - це блискучий майданчик і яскравий приклад державно-приватного партнерства. І це справді серйозний інструмент для розвитку дрібного і середнього бізнесу і виходу їх на експортні майданчики, - зазначив Ігор Райнін.

Міжнародний форум AGROPORT-2015 проходить за підтримки Харківської облдержадміністрації під егідою Організації Об'єднаних Націй в рамках оголошеного ООН року грунтів. Заходи AGROPORT-2015 відбудуться протягом трьох днів - з 15 по 17 жовтня. Головним майданчиком форуму став авіаційний ангар Міжнародного аеропорту «Харків». Окремі заходи в рамках AGROPORT-2015 також проводитимуться в готелі Premier Palace Hotel Kharkiv і на демонстраційних полях ХТЗ.

Кіра Малежик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта