Бджолярів попередили про обробку полів

07.07.2017 07:15 Агропром
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
За останній час на території Харківської області були виявлені непоодинокі випадками загибелі бджіл.

Про це ідеться у повідомленні ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області. Її фахівці масову загибель бджіл пов'язують з неправильним застосуванням пестицидів і агрохімікатів.

Вони нагадують, що законом встановлено перелік пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, регламент їх застосування.

Тож аграрії, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки попередити через засоби масової інформації пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблювальних площ.

При цьому вони мають повідомити дату  обробки, назву препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. На період обробки бджоляр повинен вивезти пасіку в безпечне місце або ізолювати бджіл у вуликах на термін, передбачений обмеженнями при застосуванні пестицидів.

У випадку загибелі бджіл від пестицидів, розмір нанесених збитків встановлює комісія, яка створюється місцевими органами виконавчої влади та розслідує обставини на місці, складає акт із зазначенням винних осіб. За результатами експертизи акт комісії пред’являється потерпілій стороні і суб’єкту, який заподіяв шкоду.

Читайте також: Аграрії перевірили поля перед стартом жнив (Фото) 

Максим Грек

Автор: Администратор сайта