Чи подорожчає хліб на Харківщині. Коментар ХОДА

24.09.2015 10:43 Агропром
http://babkin-k.livejournal.com/ http://babkin-k.livejournal.com/
Керівництво області пообіцяло, що хліб не дорожчатиме до серпня 2016 року.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер заявив 24 вересня, що з огляду на те, що Харківщина є лідером з виробництва озимої пшениці, із переробки зерна і безумовним лідером у промисловому хлібопекарстві, ціна на хліб у регіоні не може бути найвищою по Україні.

- Харківщина має найнижчу ціну на хліб із пшениці 1 сорту, яка складає у середньому 8,18 грн при середньому показнику по Україні у 10,4 грн. 12 областей цей показник мають у понад 10 грн. Якщо говорити про житній хліб, то маємо другу позицію після Одещини. У нас середня ціна на нього 7,91 грн проти 7,31 в Одесі. По Україні — це понад 9,60 грн. Нема жодних підстав стверджувати, що Харківщина має найвищу ціну на хліб, - констатував заступник губернатора.

У ХОДА запевнили, що регіон має річний продовольчий запас пшениці, і до серпня 2016 мешканці області будуть із хлібом. Пообіцяли, що ціна на нього не зросте.

Марк Беккер також додав, що сьогодні зафіксована ціна на хліб простих рецептур, тобто «соціальний хліб». Так, 550 г пшеничного хліба 1 сорту - «кирпичика» вартує – 3,80 грн, а 700 г житньо-пшеничного - 4,40 грн.

Як запевнили у Національній асоціації промислового хлібопекарства, зараз по сільських районах області спостерігається подорожчання хліба в роздріб на 10-20 коп. Натомість в Асоціації обіцяють зафіксувати націнку в роздріб по області не більше 2 %.

Нагадаємо, востаннє хліб зріс у ціні на 23-28 % цього лютого.

Довідка.
У цьому році Харківщина отримала врожай пшениці у понад 2,2 млн тонн. Сьогодні намолочено понад 3,5 млн тонн всіх зернових культур. 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта