Дефіцитна мармурова яловичина не популярна серед харків'ян

Дефіцитна мармурова яловичина не популярна серед харків'ян

http://www.metro-cc.ru

За показником виробництва яловичини Харківська область входить в десятку кращих областей України.

Хоча на Харківщині виробництво яловичини і не є пріоритетним, як свинарство. Утім, у регіоні є сільгосппідприємства, де серйозно займаються цією справою. Звісно, і тут не обходиться без проблем, і на перше місце виходять неналежні закупівельні ціни на високоякісну яловичину.

Директор ДП ДГ «Гонтарівка», що у Вовчанському районі, Юрій Роздайбіда розповів, що тут тривалий час займаються розведенням шаролезької м’ясної породи корів. Це дозволяє отримувати високоякісне мармурове, як його називають, м’ясо. Начебто й добре, що є такий виробник, тим паче, що вже спостерігається негативна тенденція у зв’язку із суттєвим дефіцитом високоякісної яловичини, а в Харківській області саме є таке господарство, де утримується унікальна м’ясна порода корів. Та приводів для радощів поки що немає, адже ціна складає біля 13 грн за кілограм живої ваги. Тобто, вона нічим не відрізняється від ціни на звичайну яловичину, та й ажіотажного попиту поки не спостерігається.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №59 від 18.05.2013

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ