До збиральної кампанії в Україні не допустили п'ять тисяч сільгосптехніки

12.11.2012 12:01 Агропром
У 2008 році, коли в Україні діяв державний огляд сільгосптехніки, інспекторами було перевірено 600 тисяч одиниць техніки.

У 2012 році у зв'язку з переходом на технічний контроль перевірено лише 270  тис. одиниць.

Про це під час семінару “Організація та шляхи покращення підготовки сільськогосподарської техніки в 2013 році, забезпечення охорони праці та належної безпеки на підприємствах АПК Харківської області” розповів начальник відділу контролю за технічним наглядом та безпекою праці Держсільгоспінспекції України Сергій Дригуля.

- Ті часи, коли сільгосппідприємства були зацікавлені в проходженні технічних оглядів, слід повернути, адже поки господарства не виявляють зацікавленості в перевірках, - підкреслив Сергій Дригуля. - Саме тому продовжують траплятися трагедії через необізнаність працівників і незадовільний технічний стан сільгосптехніки. А ще в цьому році в державі було проведено 2200 перевірок, під час яких виявлено понад 600 одиниць незареєстрованих тракторів, майже на 5000 одиниць  сільгосптехніки було накладено заборону на експлуатацію. У першу чергу, увага інспекторів під час проведення технічного контролю має зосереджуватися на таких аспектах: гальмові системи, кермове  керування та чітка робота світлових приладів.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта