Дотація на молодняк: по Харківщині подано понад дві тисячі заявок

23.07.2012 13:54 Агропром
- В усіх без виключення районах області проводиться робота з нарахування господарствам населення дотації на утримання молодняку великої рогатої худоби. Вже прийнято більше 2,4 тис. заявок та документів від фізичних осіб на понад 4 тис. голів молодняку.

Загальна сума нарахованої дотації складає майже 1,6 млн грн», - повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Сергій Чернов підкреслив, що за багато останніх років, у першому півріччі поточного року є стабілізація у тваринницькій галузі, повідомляє сайт облради.

«З початку року поголів’я великої рогатої худоби збільшилося на 13 відсотків, свиней на 3, а птиці – на 29. Також зросли й обсяги виробництва молока та м’яса. Відновлює свою діяльність найбільший в області свинокомплекс «Агрокомбінат «Слобожанський» Чугуївського району, до якого з Данії завезено понад 2 тис. свиней. Також завезено першу партію свиней до агрофірми «Світанок» Нововодолазького району. Очікується відновлення виробництва та збільшення поголів’я за рахунок продуктивних тварин у господарствах Куп’янського району. На сьогодні поголів’я птиці на одному з найкрупніших в області підприємств - виробників птиці «Курганський бройлер» доведено до 1,2 млн. голів. У багатьох господарствах області реконструюються або будуються ферми, молочні комплекси, свинокомплекси, більшість з яких до завершення поточного року буде введено в дію», - розповів керівник облради.

Автор: Администратор сайта