Дотацію на рогату худобу дадуть, якщо у коров будуть імена та по батькові - віце-губернатор

26.06.2012 13:48 Агропром
Кожну корову порахують на Харківщині Кожну корову порахують на Харківщині
Через неефективну роботу голів райдержадміністрацій в деяких районах Харківської області державних дотацій на господарство населення було нараховано в 10 разів менше.

Про це сьогодні в ході колегії ХОДА заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

- За оперативними даними в господарствах населення на сьогодні міститься молодняка великої рогатої худоби віком 3-11 місяців – 13 тис. 800 голів. Станом на 25 червня ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку – 3757 голів. Це та кількість, на яку необхідно вже нарахувати дотацію, фактично нараховано дотації на 300 голів на суму 104 тис. гривень. Це при тому, що в багатьох областях України мова йде вже на тисячі, а в деяких – на 5-6 тис., - повідомив Юрій Сапронов.

Віце-губернатор нагадав, що Постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2012 року № 342 за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби господарствам населення нараховуються бюджетні дотації в таких розмірах: за молодняк віком 3-5 місяців – 250 гривень за одну голову; віком 6-8 місяців – 500 гривень за одну голову; віком 9-11 місяців – 750 гривень за одну голову.

- Порівняно із минулим роком кількість крупної рогатої худоби зросла на 640 голів. Це небагато, але ми боремося за кожну корову, за кожного бика. Я настійно рекомендую головам районних державних адміністрацій, щоб вони знали кожну корову в районі “на ім'я по-батькові”. Державна підтримка господарств населення через механізм дотацій має надзвичайне соціальне значення, - підкреслив Юрій Сапронов.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта