Дозвіл на жорстокий вилов лисиць дали харківські ветеринари

14.01.2014 09:03 Агропром
http://www.stfond.ru/ http://www.stfond.ru/
Виявлені факти, коли управління ветмедицини видавали експлуатаційні дозволи без належного інспектування та за відсутності передбачених законодавством умов і документації.

Про це повідомила міжрайонний прокурор Тамара Кошель.

Одне з райуправлінь видало дозвіл на проведення заходів із залученням тварин. При цьому ветеринари не перевірили відповідність транспортних засобів, у яких мали перевозити тварин, до вимог чинного законодавства.

Інше управління видало аналогічний дозвіл. Та при цьому заходи полягали в нацькуванні мисливських собак на лисиць. Таким чином управління фактично «узаконило» жорстоке поводження з тваринами в частині нацькування тварин у комерційних цілях. До того ж організатори заходу не надали жодних даних щодо законності придбання та використання тварин, паспорти на собак, а також даних щодо перевірки лисиць на сказ.

Т. Кошель також відзначила, що акти перевірок різних суб’єктів господарювання районними управліннями ветмедицини часто мають формальний характер.

За результатами прокурорської перевірки, керівникам перевірених управлінь внесені подання. Наразі винні посадовці притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Автор: Администратор сайта