Фермерів легалізують на Харківщині

25.07.2012 16:18 Агропром
У Близнюківському районі масово реєструють фермерські господарства. У Близнюківському районі масово реєструють фермерські господарства.
У Близнюківському районі масово реєструють фермерські господарства.

Під час прес-конференції голова Близнюківської райдержадміністрації Лідія Шулець зазначила, що місцева влада всіляко підтримує створення фермерських господарств. Головна умова для фермерів – займатися тваринництвом.

–  Ми працюємо над відновленням поголів’я великої рогатої худоби, свиней та овець. Саме для цього ми пропонуємо селянам, які тримають по кілька десятків голів, оформляти фермерські господарства. Взяти землю в оренду достатньо складно, і ми пропонуємо допомогу селянам у виділенні землі за умови, що вони офіційно оформлятимуть свою діяльність, адже це і створення робочих місць, і надходження до бюджету, – зазначила Лідія Шулець.

Вона повідомила, що в цьому році в районі створено чотири фермерські господарства, і до кінця року буде зареєстровано ще п’ять.
 
Окрім допомоги у виділенні землі, місцева влада сприяє фермерам і в отриманні мінеральних добрив і техніки.   

– Усі фермерські господарства створюються на базі вже наявних селянських домогосподарств... Багато молодих людей зацікавилися нашою пропозицією. Крім того, якщо на етапі становлення бізнесу виникнуть якісь проблеми (не вистачатиме техніки, комбікормів, міндобрив), – ми будемо допомагати, – підкреслила голова райдержадміністрації.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта