Фермерські магазини з низькими цінами з'являться у мегаполісах

12.07.2013 13:14 Агропром
http://www.greenmama.ua http://www.greenmama.ua
Незабаром у великих містах відкриються фермерські магазини.

Таку ініціативу пропонує Міністерство аграрної політики та продовольства в рамках програми "Рідне село". Про це сьогодні повідомив Міністр Микола Присяжнюк, пише Комсомольська правда в Україні.

- Селянські господарства на сьогодні дають більше 50% валу сільгосппродукції. Вони виробляють якісну продукцію, що користується попитом у споживача. Однак, зробивши продукцію, господар часто не знає, як її збути. Тому, опитавши більше 11 тисяч сільських і селищних голів, Уряд і Міністерство приступають до формування збутової мережі. Це передбачено програмою "Рідне село", - зазначив Міністр.

Микола Присяжнюк додав, що протягом двох років такий експеримент проводили на Волині. У результаті молоко у селян закуповували по 4 гривні, тоді як у всій державі - по 2,50 гривні. Споживач купував це молоко в магазині також значно дешевше, ніж у мережі організованої роздрібної торгівлі.

- Завдяки заготівельно-збутової мережі ми стабілізуємо цінову ситуацію як для споживача, так і для виробника за рахунок усунення необгрунтованих посередників. Крім того, ми створимо фермерські магазини, споживчі ринки і заготівельну мережу. А після цього почне зростати і виробництво, - зазначив Микола Присяжнюк.

Автор: Администратор сайта