Харківщина повністю забезпечена власною гречкою

29.09.2016 11:40 Агропром
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
В Харківській області зібрано 2,8 млн тонн зернових і зернобобових

Заступник голови ХОДА Марк Беккер 29 вересня повідомив, що на даний момент в області прибрано 70% посівних площ.

За його інформацією, аграріям Харківщини залишилося прибрати ще близько половини площ кукурудзи, яка була посіяна на 270 тис. га.

«Середня врожайність кукурудзи зараз становить 57 ц/га. Ми розраховуємо, що за підсумками жнив вона виросте до 59-60 ц/га, що дозволить нам вийти на показники минулого року», - зазначив Марк Беккер.

Потепління без дощів очікується на Харківщині 

Урожайність соняшнику, за його даними, склала 25 ц/га, що також дозволяє зібрати урожай на рівні минулого року.

Практично повністю прибрано гречку, яка була посіяна на площі 18 тис. га. Її врожайність склала 11 ц/га.

«Цього достатньо для того, щоб не тільки в повному обсязі забезпечити жителів Харківської області, а й продавати гречану крупу в інші регіони», - підкреслив заступник керівника обласної адміністрації.

Він також зазначив, що у зв'язку з ростом цін на паливно-мастильні матеріали, добрива та інші витратні статті аграріїв, рентабельність рослинництва в цьому році знизилася.

«Якщо в минулому році вона склала 46%, то в цьому - близько 30%. Але і це - досить високий показник, - підкреслив Марк Беккер. - Рентабельність тваринництва, як і в минулому році, становить сьогодні 18-20%».

Заступник голови ХОДА також підкреслив: незважаючи на те, що у зв'язку з АЧС в Харківській області скоротилися обсяги виробництва продукції тваринництва, наш регіон, як і раніше, посідає перше місце в Україні за показниками розвитку сільського господарства.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта