Харківська область - перша в Україні за валовим збором озимої пшениці

18.08.2015 09:45 Агропром
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Аграрії Харківщини намолотили цього року рекордні 2 млн 240 тис. тонн, повідомив голова ХОДА

Ігор Райнін підкреслив: це результат, яким Харківщина по праву може пишатися. За цим показником наші аграрії випередили колег з Дніпропетровської (2 млн 72 тис. тонн) та Запорізької (2 млн. 21 тис. тонн) областей.

«При цьому слід зазначити, що і в Запоріжжі, і в Дніпропетровську озимою пшеницею були засіяні значно більші площі, ніж у нас, але у нас вище врожайність. Ми прибрали майже 41 центнер з гектара, дніпропетровці - по 35 ц/га, а запорожці - по 32, - навів дані голова ХОДА. - Таким чином, нам вдалося отримати великий урожай пшениці цього року, тому що ми зробили ставку не на кількість площ, а на якість роботи. Була проведена серйозна підготовка озимого клину та враховані наукові рекомендації».

Нагадаємо, в Харківській області було створено регіональний фонд зерна. Свої підписи під відповідним Меморандумом поставили керівники всіх великих хлібозаводів регіону, а також представники аграріїв і виробників борошна. Ігор Райнін зазначив, що завдяки рекордному врожаю озимої пшениці, немає сумнівів, що цей фонд буде наповнений, і Харківська область буде застрахована від спекулятивного зростання цін на хліб простої рецептури.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта