Хто має проводити вакцинацію кроликів на селі. Коментар ветеринарної служби

24.10.2014 11:04 Агропром
http://animal.ru http://animal.ru
Сьогодні більшість фермерів відмовляються займатися розведенням кролів через те, що ці тварини дуже схильні до захворювань.

Серед найрозповсюдженіших кролячих недугів - міксоматоз, пастерельоз, ВГБК, лістеріоз, паратиф, сказ. Існує кілька вакцин проти кожної хвороби окремо, а також комплексні вакцини проти відразу двох і більше хвороб. Найчастіше кроликів прищеплюють від міксоматозу і геморргагічної хвороби. Тим не менш, на сьогодні в Україні не передбачені бюджетні кошти на вакцини, тому щеплення цих тварин є платною процедурою.

- Послуги ветеринарної служби для галузі кролівництва на сьогодні не передбачені законодавством, а вакцини, які надходять в Харківську область, є платними, - розповів на Міжнародному Аграрному Форумі "Агропорт" заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області Олександр Тертишник. - Контроль з кролівництва буде здійснюватися тоді, коли власник у разі виявлення захворювання напряму звернеться до ветеринарної служби. На сьогодні обслуговуванням на селі займаються ветеринарні дільничні і районні лікарні. Приїде спеціаліст, забере проби для дослідження в лабораторії, і вже після отримання результатів ветеринар зможе зробити діагноз, на основі якого й призначить лікування. Всі ці послуги доведеться оплатити з власної кишені.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта