Китайський контракт на поставку кукурудзи виконуватиме Савінський елеватор

22.11.2012 13:03 Агропром
На Савинському елеваторі наступного року передбачається модернізація виробництва,

адже Державну продовольчу зернову корпорацію визначено оператором, який виконуватиме контракт між Україною та Китаєм щодо поставок кукурудзи.

Про це повідомила кореспонденту "СК" директор підприємства Ірина Пазій.

Савинський елеватор працює із сільгосппідприємствами кількох районів Харківщини.

– У нас зараз дуже амбітні плани з реконструкції виробничих потужностей. Зокрема, ми плануємо збільшити потужності сушильного господарства. Буде вкладено значні кошти. Нас включено до державної програми, яка передбачає збільшення виробництва кукурудзи, а відтак – створення умов для її якісного зберігання, – ділиться планами директор. – Наше підприємство є ключовим у корпорації, ми вже другий рік поспіль посідаємо перші місця в рейтингу її підприємств… Переді мною поставлено завдання: наступного року прийняти 100–150 тис. тонн кукурудзи.

Перш за все, це райони поблизу підприємства, зокрема, Балаклійський, Чугуївський, Барвінківський, Шевченківський, Ізюмський, Борівський.

– Свою продукцію у нас зберігають і господарства з інших областей, зокрема, з Луганської та Донецької. З більшістю господарств ми працюємо разом уже багато років, тому вони впевнені в надійності Савинського елеватора, – зазначає Ірина Миколаївна. – Ми їм допомагаємо і продавати продукцію за найвигіднішою ціною, адже ми постійно моніторимо ринок і аналізуємо, як краще реалізувати продукцію. Тим більше, що я відстежую, щоб нікого з наших партнерів на продажу не обдурювали. Це добропорядні відносини.

– Цього року ціни на зерно були достатньо високими, тому я думаю, що сільгоспвиробники отримали добрі прибутки, і це дозволить їм розвиватися, – каже Ірина Пазій.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №139 від 20.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта