Кращим аграріям Харківщини потиснув руку губернатор (ФОТО)

20.11.2015 16:00 Агропром
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
Кращих представників агропромислового комплексу області цієї п'ятниці вітали у великій залі Будинку рад.

Із вітальним словом до сільгоспвиробників вийшов голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, відзначивши, що цього року область встановила абсолютний рекорд по валовому збору зерна - 4,5 млн тонн. Це на 100 тис. тонн більше, ніж у 2014 році. Середня врожайність по регіону склала 41,2 ц/га.

- Валовий збір пшениці цього року – 2,3 млн тонн. Це теж абсолютний рекорд для Харківської області. І це перше місце серед усіх регіонів України. Також лідируючі позиції в Україні Харківщина займає за валовим збором соняшнику, гречки та проса. Тому регіон може забезпечити не тільки себе, але й реалізацію за межами Харківської області, - сказав Ігор Райнін.

Відзначив губернатор й успіхи тваринників області. Так, наш регіон входить до трійки лідерів з виробництва молока серед усіх областей України. А за ефективністю молочного виробництва - посідає перше місце.

Ігор Райнін підкреслив, що завдяки зусиллям аграріїв і хлібопекарів у Харківській області один з найдешевших в Україні хліб. Також цього року вдалося забезпечити населення чотирма видами соціального хліба, що в нинішній економічній ситуації є вкрай необхідним.

Прозвучали й проблеми сільгоспвиробників. Це, зокрема, не найкращі умови кредитування, відсутність податкової реформи у сфері АПК, земельне питання тощо. Зі свого боку заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа пообіцяв, що всі ці питання будуть порушуватися у Києві.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта