На Печенізькому водосховищі рибу не розмножуватимуть

24.10.2012 14:05 Агропром
http://pion-nt.ru http://pion-nt.ru
Рибу у водоймі будуть лише вирощувати.

Як пояснив в ході прес-конференці дїиректор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, температура води у водосховищі для розмноження білого амуру та товстолобу не підходить.

- Температура води для розмноження цих видів риб має бути значно вищою — +26- +28 градусів. Вони розмножуються тільки в спеціальних рибних господарствах, - зазначив Віталій Володимирович. - Тож поповнення мальком відбуватиметься постійно.

 - З наступного року ми розпочнемо промисловий вилов крупної риби. Якими будуть об'єми вилову я поки не готовий сказати. Але, за підрахунками науковців, з 2014-2015 років повинні виловлювати і запускати у торгову мережу області 250-300 тонн риби на рік,- розповів Віталій Панов.

Віталій Панов повідомив, що після Печенізького водосховища планується відновлення Краснопавлівського та Краснооскільського водосховищ.

Нагадаємо, що суботу відбулося зариблення Печенізького водосховища білими амурами та товстолобами, вирощеними Печенізькому рибному господарстві. У майбутньому ж водойму зариблюватимуть коропом та іншими видами риб. 

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта