На Печенізькому водосховищі за ніч зняли понад кілометр браконьєрської сітки

24.10.2012 11:27 Агропром
http://souz-rybolovov.livejournal.com http://souz-rybolovov.livejournal.com
Браконьєрську сітку знімали вчора вночі.

Загальна довжина браконьєрської сітки складає 1700 метрів. 

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Виявлені браконьєрські сітки рік зберігатимуться в рибінспекції. Якщо за цей період господар не з'явиться, що найімовірніше, їх знищать. За словами Віталія Володимировича, за два тижні на Печенізькому водосховищі затримано трьох браконьєрів та складено адмінпротоколи.

Також він розповів, що співробітники рибінспекції, комунального підприємства, "Беркуту" та екологічної інспекції проводять регулярні перевірки на Печенізькому водосховищі.

- Надалі ми плануємо залучати громадські організації,- поділився Віталій Панов, - у нас уже є домовленості з деякими організаціями, що будуть нам в цьому допомагати. Це і організація спінінгістів і організація рибалок Харківської області. Крім того, ми плануємо провести у населених пунктах, що розташовані на березі Печенізького водосховища, збори громадян, а також провести зустрічі з депутатським корпусом сільських та селищних рад. Ми вибудовуємо багаторівневу систему контролю.

За словами Віталія Панова, громадські організації допомагатимуть виявляти браконьєрів та сповіщати про них.

Сьогодні на Печенізькому водосховищі уже встановлені щити, на яких міститься інформація про те. що дозволено і що заборонено робити на водосховищі. Так, зараз на водосховищі дозволена лише спортивна ловля риби. На щитах також зображені карти, де позначені місця зимівлі риб. Риболовля у цих районах заборонена.

Він повідомив, що для здійснення контролю на водосховищі у зимовий час будуть закуплені снігоходи або ж квадроцикли.

Нагадаємо, що цієї осені розпочато роботу по очищенню та зарибленню Печенізького водосховища

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта