В області розслідують ще один випадок рейдерства

15.11.2018 18:24 Агропром
Фото: 24tv.ua Фото: 24tv.ua
Фермер із Дергачівського району заявляє, що невідомі зібрали його врожай.

Про це стало відомо під час засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласниківзахід пройшов 15 листопада.

За словами заявника  керівника фермерського господарства, на його землях невідомі зібрали врожай соняшнику. На засіданні були присутні юридичний представник фермера та керівник підприємства, яке брало участь у сівбі врожаю, надаючи техніку.

Як зазначив представник Харківської обласної прокуратури, за цим фактом зареєстровано і проводиться кримінальне провадження - в справі виявлені ознаки підроблення документів та інші протиправні дії.

Окрім заяви від фермера із Дергачівського району, зараз фахівці відпрацьовують ситуацію, яка сталася на Сахновщині.

Так, члени штабу відзначили, що земельний спір пайовиків і керівника одного з підприємств району повністю вивчений  подальше вирішення питання буде проходити в судовому порядку.

Також у ході засідання штабу начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова озвучила нові звернення, серед яких  заява від керівника сільгосппідприємства про незаконне заволодіння врожаєм соняшнику в Зачепилівському районі. Розібратися в ситуації доручили представникам правоохоронних органів та Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

Читайте також: У області більше двохсот фермерів можуть отримати державну підтримку

Довідка «СК». Всього за час роботи штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників надійшло 93 звернення.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.