На Харківщині завершується збір ранніх зернових

27.07.2018 09:00 Агропром
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
За інформацією директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександра Нездюра, в Харківській області ранніми зерновими культурами була засіяна територія у 737 тис. га.

Середня врожайність пшениці склала понад 30 ц/га. В таких районах, як Золочівський, Богодухівський, Краснокутський і Вовчанський, врожайність вища — близько 40 ц/га. Про це повідомили у ХОДА.

Три тижні тому почали й уже практично закінчили жнива ранніх зернових у сільгосппідприємстві «Мрія» Красноградського району. Як зазначив керівник регіонального управління Сергій Гладков, усього у СТОВ «Мрія» — близько 30 тисяч га землі.

«1700 га було засіяно озимою пшеницею, 1700 га — соняшником, 2000 га — кукурудзою та кормовим клином — 5000 га. Крім того, в структурі нашого господарства є і тваринництво: близько 2000 голів худоби, в тому числі 600 голів дійного стада», — розповів про підприємство Сергій Гладков.

Як зазначив перший заступник голови Красноградської РДА Валерій Кицюк, у районі завершують збір ранніх зернових. У цілому збиральну кампанію він оцінив як успішну. На полях працювало близько 65 одиниць техніки.

«Прибрано 80 % площ зернових. Середня врожайність — 31 ц/га. Найбільші показники в КСП «Зоря» — 40 ц/га, — розповів Валерій Кицюк. — На даний момент залишилося зібрати 2,5 тис. га ранніх зернових. Усього в районі їх було посіяно 43 тис. га».

Микола Мельник

Теги: