Небувалі надої молока отримують на Харківщині

27.03.2013 07:00 Агропром
http://vecherniy.kharkov.ua http://vecherniy.kharkov.ua
У 2012 році Куп'янський район, який вважається суто аграрним, за всіма рейтинговими показниками соціально-економічного розвитку посів перше місце в області.

За словами голови Куп'янської райдержадміністрації Геннадія Ковшара, такого результату вдалося досягти завдяки роботі сільгосппідприємств.

- Показники соціально-економічного розвитку напряму пов'язані з тим, як сьогодні працюють сільгоспвиробники, адже вони — основні платники податків, - каже Геннадій Ковшар.

Успішна робота підприємств добре відобразилася на районному бюджеті. Всі планові показники по наповненню районного та сільських бюджетів перевиконали на 18, 7 %. Показники подохідного податку та плати за землю теж перевищили план відповідно на 15 та 18 %.

Голова району каже, що підприємства працюють успішно через те, що застосовують найновіші технології інтенсивного обробітку землі. Окрім того, минулого року практично всі господарства придбали сучасну техніку (трактори, сівалки тощо) на загальну суму у 70 млн грн. Не відстає тут і тваринництво.

- В одному господарстві з однієї корови (у рік) надоїли 6 118 кг молока. Це у два-три рази більше, аніж показує статистика радянських часів, - каже голова райдержадміністрації.

Зараз в районі працює 19 крупних сільськогосподарських товаровиробників та 57 фермерських господарств. Причому тільки минулого року створили 20, які забезпечили роботою близько 70 людей. За словами Геннадія Ковшара, господарство тут ведуть лише куп’янчани. Саме тому вони вкладають чималі гроші і у розвиток соціальної сфери: будують дитячі майданчики, організовують поїздки дітей до таборів, допомагають хворим.

- Це ж наші люди, тому вони знають усі проблеми. Їм вірять, до них звертаються, - каже голова району. – Коли ми виходимо на той рівень, що люди з цієї землі можуть допомагати, то це тільки позитив.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта