Низьку врожайність аграріям компенсують високі ціни на зерно - ХОДА

09.08.2012 08:29 Агропром
Аграрії в цьому році майже не відчують втрат від дещо меншої врожайності, адже ціна поступово зростає і немає потреби поспішати реалізовувати зібране збіжжя.

Про це кореспонденту "СК" розповів заступник директора Департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Павло Клімов.

Тобто, саме ціна певною мірою нівелює те зерно, якого за об’єктивних причин не дозбирали селяни. А в цілому ситуація на ринку пшениці стабільна і не матимемо якихось проблем з хлібом, адже окрім уже зібраного врожаю пшениці в області є перехідний залишок з минулого року, що складає майже 280 тис. тонн зерна. Словом, хліба буде в достатній кількості.

– Стосовно кукурудзи на зерно, то плануємо зібрати його десь у межах 1,4 млн тонн і тоді загальний вал зерна має бути понад 3 млн тонн, – зазначив Павло Клімов. – Слід зазначити й те, що в цьому році площі під посіви зерна на кукурудзу в області рекордні і складають дещо більше 340 тис. га землі, бо аграрії зрозуміли, що це вкрай рентабельна культура. Зараз спеціалістами Департаменту агропромислового розвитку перевірено готовність усіх зерносушарок, які за добу зможуть довести до кондиції 51 тис. тонн зерна в області. Це також важливий аспект, бо під час збирання цієї культури рахунок піде буквально на години, і ми не повинні понести втрат.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №95 від 09.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта