Нові птахофабрики запустять на Харківщині наступного року

01.11.2012 09:19 Агропром
http://agrobk.ru http://agrobk.ru
У 2013 році планується введення ще двох птахофабрик на Харківщині – Люботинської та Вільчанської.

Поки що належним чином просуваються експортні справи з країнами Близького Сходу, Азії та Африки. Але це вже для українських виробників не ті масштаби.

Нині наша держава зацікавлена в експортуванні курячих яєць до країн Старого Світу. Та європейці поки що не поспішають нам назустріч, адже в них є власні виробники, а своя сорочка, як відомо, завжди ближча до тіла. Утім, українське птахівництво, у тому числі й на Харківщині, не втрачає надій пробитися на цей ринок і торує цей шлях і далі.

За словами генерального директора Харківської обласної асоціації птахівницької промисловості «Харківптахопром» Вадима Шияна, наступного року планується введення в дію ще двох птахофабрик – Люботинської та Вільчанської, що у Вовчанському районі.

Виробництво курячих яєць як таке має ще одну позитивну рису: воно сприяє створенню нових робочих місць на селі, що є на сьогодні доволі актуальним. Наснаги аграріям додає той факт, що ведеться правильна політика і щодо забезпечення кормовою базою птахофабрик. Є повне порозуміння між виробниками кормів і керівництвом області, завдяки чому в нас достатньо резервів зерна саме для потреб комбікормових заводів. Та й урожай кукурудзи цього року щедрий.

Якість не викликає сумнівів

Зараз у всьому світі велику увагу приділяють виробництву якісної та екологічно чистої продукції. Без дотримання цих вимог будь-яке сільгосппідприємство приречене на повний крах. Саме тому в лабораторіях птахофабрик цілодобово ведеться робота з перевірки якості продукції. А якщо до цього додати, що підприємства працюють на експорт, то стане зрозумілим, що якість слобожанських курячих яєць не викликає жодних сумнівів. До речі, за повних 10 років існування ХОАПП «Харківптахопром» не було жодного скандалу, пов’язаного із вживанням курячих яєць.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №129 від 27.10.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта