Оренда за гектар землі зросте. Коментар Добкіна

04.06.2013 06:26 Агропром
http://nzr.com.ua/ http://nzr.com.ua/
Середній розмір плати за гектар орендованої землі зросте до 1 тис. грн.

Про це в ефірі обласного радіо «Від влади до громади» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, - пише сайт ХОДА. За його словами, всі питання, які викликають тривогу у власників земельних паїв, знаходяться на контролі обласної влади.

«Минулого року середній розмір плати за гектар орендованої землі в нашій області становив 677 грн. Це на 310 грн. більше, ніж у 2011 році, і це дуже хороший результат. Ми не будемо на цьому зупинятися, наше завдання довести середній розмір плати за 1 га орендованої землі до 1 тис. грн., але це процес, який має бути економічно обгрунтованим. Якщо буде хороший урожай і хороший прибуток у тих, хто працює на землі, їм буде з чого платити таку вартість оренди», – повідомив губернатор.

Наразі ж головними завданнями влади є зробити так, щоб виплати за оренду паїв землі були не нижчими за середні показники по області, а також виправити некоректне ставлення до орендодавців. Михайло Добкін додав, що по всіх конфліктних випадках, про які стає відомо, буде проведена перевірка і ситуація буде врегульована.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта