Оштрафували три молокозаводи Харківщини в АМКУ

23.01.2013 12:11 Агропром
http://www.lenta.ru http://www.lenta.ru

У минулому році деякі молокозаводи Харківської області занизили закупівельні ціни на молоко у населення.

За словами голови Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолія Косолапова, молокозавод на Харківщині в минулому році знизив закупівельні ціни на молоко для промислової переробки для населення. При цьому підприємство не привело оптово-відпускні ціни на готову продукцію до економічно обґрунтованого рівня.

- У ході розгляду справи це товариство знизило оптово-відпускні ціни на ряд готової продукції в середньому на 2,2% - 10,7% та сплатило штраф у розмірі 34 тис. грн, - зазначив Анатолій Косолапов. - Ще два заводи порушили законодавство у вигляді антиконкурентних узгоджених дій. Вони полягали в одночасному зниженні закупівельних цін на молоко у населення до однакового рівня та їх утримання в межах окремих населених пунктах області. При цьому, знову ж таки, оптово-відпускні ціни залишилися незмінні.

За словами Анатолія Косолапова, відповідачі визнали факт вчинення порушення, та в ході розгляду справи встановили різні закупівельні ціни та сплатили штраф на загальну суму 68 тис. грн.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта